ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Γ. Μανιάτης: Άμεσες αποζημιώσεις και αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των αγροτών της Αργολίδας που επλήγησαν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Άμεσες αποζημιώσεις και αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των αγροτών της Αργολίδας που επλήγησαν
 Ο Γιάννης Μανιάτης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπέ, για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Αργολίδας μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κρατώ την υπόσχεση του Υπουργού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποζημιωθούν οι αγρότες της Αργολίδας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Θα παρακολουθώ από πολύ κοντά την υλοποίηση της υπόσχεσης αυτής.

Πρέπει όμως, να προχωρήσουμε και σ’ ένα ακόμη βήμα. Με δεδομένο ότι για τους πολλούς επόμενους μήνες οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν κανένα εισόδημα από την παραγωγή που καταστράφηκε, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην άμεση αναστολή πληρωμών των υποχρεώσεων των αγροτών στις εφορίες (προκαταβολές, κ.ά.), τα ασφαλιστικά ταμεία – ΕΦΚΑ, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις (π.χ. ΔΕΗ – ηλεκτρικό ρεύμα άρδευσης) και αποπληρωμών δόσεων από καλλιεργητικά δάνεια. Η πρόταση πρέπει να γίνει αποδεκτή και με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αμέσως μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δεδομένο ότι η αγροτική παραγωγή υπέστη ολική καταστροφή. Θα ήταν παρανοϊκό να ζητείται από το κράτος να προπληρώσουν οι αγρότες το 100% της φορολογίας από μία παραγωγή η οποία έχει ήδη καταστραφεί.

Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει τα αυτιά της σ’ αυτή τη λογική πρόταση, προκειμένου να μην υπάρξει το απόλυτο αδιέξοδο στους αγρότες της Αργολίδας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ