ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

"Άρωμα Ελλάδας" με την "Ελληνική Παράδοση" στη Δράμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:48:00 π.μ. |
"Άρωμα Ελλάδας" με την "Ελληνική Παράδοση" στη Δράμα
  Το τριήμερο 5-6-7 Ιανουαρίου ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» βρέθηκε στη Δράμα όπου συμμετείχε στο Φεστιβάλ με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας» που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση περιελάμβανε, επίσης, σεμινάριο με χορούς της Δράμας με εισηγητή τον δάσκαλο του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, Κ.Φ.Α, Δήμο Γκίκα, αλλά και παρακολούθηση από κοντά των τοπικών δρώμενων που τελούνται το τριήμερο των Θεοφανείων στα χωριά της Δράμας!

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ονειρούπολης το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, όπου ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» παρουσίασε χορούς από την Πελοπόννησο. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι σε αίθουσα δεξιώσεων με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο, ανήμερα των Θεοφανείων, μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Δημοτικού Κήπου της πόλης της Δράμας ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια, η αποστολή του συλλόγου βρέθηκε στο χωριό Μοναστηράκι, όπου παρακολουθήσαμε και βιώσαμε το έθιμο των «Αράπηδων» που τελείται εκεί κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων! Οι «Αράπηδες» παρελαύνουν στους δρόμους του χωριού υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών τους και καταλήγουν με όλη την «τσέτα» στην κεντρική πλατεία όπου χορεύουν όλοι μαζί με τους ήχους της Μακεδονικής λύρας και των νταχαρέδων! Εμπειρία αξέχαστη για όλους όσοι βρεθήκαμε εκεί…
Την Κυριακή, αποχαιρετίσαμε την φιλόξενη πόλη της Δράμας και ακολουθήσαμε την διαδρομή της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις. Η πρώτη στάση έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα σπήλαια, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, το περίφημο σπήλαιο της Αλιστράτης που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών και Δράμας. Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς την πόλη των Σερρών, όπου και καθίσαμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας και να πάρουμε μια γεύση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μακεδονίας. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην σταματήσουμε στην «Βασίλισσα του βορρά», την όμορφη Θεσσαλονίκη και να μην γευτούμε τον αέρα και την αύρα της συμπρωτεύουσας…

Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και γεμάτα εμπειρίες ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος «Ελληνική Παράδοση» στα 26 χρόνια δράσης του!

Ευχαριστούμε όλα τα 34 μέλη της αποστολής μας για τις μέρες που περάσαμε μαζί, καθώς και τους χορευτές μας για την άψογη παρουσία τους!

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας για την φιλοξενία τους και να τους συγχαρούμε για την πολύ όμορφη διοργάνωση!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν και για το υψηλό χορευτικό επίπεδο που παρουσίασαν!

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια στο έργο τους!

Εις το επανιδείν!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ