ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

10 περίεργα έθιμα στον κόσμο για την γιορτή των ερωτευμένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. |
10 περίεργα έθιμα στον κόσμο για την γιορτή των ερωτευμένων
 Η ημέρα που οι μισοί ερωτευμένοι του πλανήτη ετοιμάζονται να «φωνάξουν» τον έρωτά τους και οι άλλοι μισοί, οι πιο επαναστάτες, να την περάσουν όσο πιο αντι-ρομαντικά, ήρθε και φέτος και τα έθιμα αγάπης είναι πολλά, ξεχωριστά και αρκετά… περίεργα σε κάποια μέρη του κόσμου.

Εργασιακός Βαλεντίνος, Ιαπωνία

Οι περισσότεροι δεν αισθάνονται και πολύ βολικά αν σκεφτούν ότι πρέπει να πάρουν δώρο στο αφεντικό ή τον συνάδελφό τους που ίσως δεν γνωρίζουν καλά, πόσο μάλλον αν πρόκειται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Στην Ιαπωνία, όμως, αυτός είναι ο κανόνας. Η παράδοση λέγεται “giri choco” ή αλλιώς «υποχρέωση σοκολάτας» και φαίνεται πως αυτή την ημέρα, οι γυναίκες πρέπει να αγοράσουν δώρο μια σοκολάτα σε αρσενικούς συναδέλφους και –περιέργως- όχι το αντίστροφο.

Πολλαπλοί Βαλεντίνοι, Νότια Κορέα

Όσοι δεν συμπαθούν τον Άγιο Βαλεντίνο, καλό θα ήταν να μείνουν μακριά από τη Νότια Κορέα. Ο λόγος είναι ότι εκεί, η μέρα αυτή δεν γιορτάζεται μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές: μία για τους άντρες, μία για της γυναίκες και υπάρχει και η Μαύρη Ημέρα. Η μέρα αυτή πέφτει στις 14 Απριλίου, όπου όλοι οι single φορούν μαύρα ρούχα, τρώνε μαύρο φαγητό και ενώνουν τη «δυστυχία» τους με άλλες μοναχικές ψυχές εκεί έξω.

Η γιορτή του συνταξιούχου, Γουατεμάλα

Οι πιο ηλικιωμένοι στη Γουατεμάλα ντύνονται με φτερά και μάσκες για να γιορτάσουν την «παλιά αγάπη» σε μια παρέλαση μεγαλύτερων ηλικιών στην Πόλη της Γουατεμάλας.

Φύλλα δάφνης, παλιά Αγγλία

Στην Αγγλία του 17ου αιώνα, οι κοπέλες έβαζαν φύλλα δάφνης στο μαξιλάρι τους την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου, με στόχο να ονειρευτούν τον μέλλοντα σύζυγό τους. Ας ελπίσουμε το υποσυνείδητο να μην τους έπαιζε άσχημα παιχνίδια…

Γουρουνάκια, Γερμανία

Αν νομίζατε ότι ένα παχουλό, τριχωτό γουρουνάκι δεν έχει θέση σε μια τέτοια μέρα, τότε κάντε μια βόλτα προς Γερμανία μεριά. Εκεί, τα γουρουνάκια είναι στάνταρ στις κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου, συμβολίζοντας τύχη και πόθο, αλλά μάλλον και κάτι γλυκό και ροζ.

Τύχη-βουνό, Βραζιλία

Λένε πως το να βρεις την πραγματική αγάπη είναι λόττο και στην Βραζιλία είναι πραγματικά. Την Ημέρα των Ερωτευμένων (Dia dos Namorados) η οποία εδώ γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, οι single κοπέλες γράφουν τα ονόματα των αντρών που επιθυμούν σε χαρτάκια και έπειτα τραβούν ένα τυχαίο όνομα. Σύμφωνα με την παράδοση, το όνομα που θα τραβήξουν τυχαία, είναι το όνομα του άντρα που θα παντρευτούν.

Αγροτική εορτή, Σλοβενία

Στη Σλοβενία, ο Άγιος Βαλεντίνος έχει πολύ περισσότερες δουλειές από το να ασχολείται μόνο με έρωτες, αφού την ημέρα αυτή υποτίθεται πως περνά από τις καλλιέργειες, έτσι ώστε να καρποφορήσουν την άνοιξη και οι αγρότες να αρχίσουν να δουλεύουν στα χωράφια τους. Πού χρόνος για έρωτες στη Σλοβενία…

Δέηση στο θεό της αγάπης, Ταϊλάνδη

Έχετε δοκιμάσει το Tinder, τα ραντεβού στα τυφλά, τα προξενιά και τίποτα; Τότε ίσως πρέπει να προσφέρετε κάτι στο θεό της αγάπης. Τουλάχιστον έτσι κάνουν οι γυναίκες στην Ταϊλάνδη, οι οποίες κατευθύνονται προς τον βωμό της θεότητας Τριμούρτι, όπου αφήνουν κόκκινα τριαντάφυλλα και κεριά στους θεούς και προσεύχονται για έναν… σύζυγο.

Μίλα μου για μήλα, Ιράκ

Οι Κούρδοι του Ιράκ φαίνεται πως γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο στολίζοντας κόκκινα μήλα που αναπαριστούν την αρχική ιστορία αγάπης, του Αδάμ και της Εύας. Αν και τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά εκεί στην Εδέμ, τα κόκκινα μήλα θεωρείται πως φέρνουν αιώνια αγάπη και ευημερία.

Κουτάλια αγάπης, Ουαλία

Στην Ουαλία οι ερωτευμένοι μπορούν να περιμένουν κάτι μεγάλο, σκληρό, που βάζεις στο στόμα σου, ως δώρο: ένα ξύλινο κουτάλι αγάπης φυσικά! Είναι παράδοση την ημέρα του Αγίου Dwynwen (η ουαλική ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου) να δίνονται σκαλισμένα ξύλινα κουτάλια αγάπης ως δώρα και ως ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης.

Πηγή: clickatlife.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ