Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Χειροτερεύει ο καιρός από το βράδυ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:52:00 π.μ. |
Χειροτερεύει ο καιρός από το βράδυ
 Νέα επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη προβλέπει η ΕΜΥ. Όπως αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν την Πέμπτη μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος και μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Βαθμιαία θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Από το μεσημέρι θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαια σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (από 400 περίπου μέτρα).


Την Παρασκευή αναμένεται να επηρεαστεί μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία). Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να επηρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες, ενώ κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.


Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά- ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας, της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Πηγή: huffingtonpost.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ