ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 μ.μ. |
Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου;
 Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει ήδη ο καιρός, στο σύνολο της δυτικής και νότιας χώρας. Κυρίως μέσα στην Δευτέρα Τρίτη, μια αποκομμένη, εξασθενημένη ατμοσφαιρική διαταραχή, θα φέρει ποτιστικού τύπου τοπικές βροχές. 
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (χάρτης) είναι η δυτική χώρα, όλες οι περιοχές κατά μήκος της Πίνδου, αλλά κυρίως η Πελοπόννησος και το νότιο Αιγαίο. Στο τελευταίο, θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν ένταση, έτσι δεν απαιτείται κάποια επαγρύπνηση ή λήψη προληπτικών μέτρων. Τα αξιολογότερα φαινόμενα, φαίνονται να σημειώνονται σε νότια Πελοπόννησο και Επτάνησα.
Από την Τετάρτη (χάρτης) ο καιρός βελτιώνεται, ενώ τα φαινόμενα (τοπικές βροχές-μεμονομένες καταιγίδες) θα περιοριστούν μόνο στο νότιο Αιγαίο. Κύριο χαρακτηριστικο της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, η σταδιακή ενίσχυση των ΒΔ ΑΝΕΜΩΝ σε Ιόνιο- κεντρική Μακεδονία και βόρειο Αιγαίο, όπως βλέπουμε και στον χάρτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 19-22 βαθμούς κατά τόπους. Σε πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Η ΠΕΜΠΤΗ, είναι η μέρα που χρήζει προσοχής στα θαλάσσια τμήματα. Στο Αιγαίο, από το ύψος του Θερμαϊκού μέχρι και το κεντρικό Αιγαίο, ο ΒΔ άνεμος θα φτάσει και τα 8 μποφόρ, με τις ριπές του, στο κεντρικό Αιγαίο να αγγίζουν και τα 9! Ισχυρός βαρδάρης και στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αγγίζει τα 7 μποφόρ κατά περιόδους. Η θερμοκρασία, σε ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ πτώση σε μάλλον χειμερινά επίπεδα, ειδικά στα ανατολικά και βόρεια τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί, οτι οι μέγιστες, δεν θα ξεπεράσουν τους 13-16 βαθμούς στα βόρεια και τους 17-18 στα νοτιότερα τμήματα! Μονοψήφιες ελάχιστες το βράδυ, ενώ στις περιοχές που θα φυσάει, το κρύο θα είναι έντονο. Η λιακάδα, θα κυριαρχεί σε όλη την χώρα. Από τις βραδυνές πάντως ώρες, οι βοριάδες θα κόψουν σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια.
Από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26/10, η ‘αυτοκρατορία’ των επίμονων βοριάδων, ρίχνει αυλαία, μετά από πολλούς μήνες. Η νηνεμία-άπνοια, θα κυριαρχεί σε όλες τις θάλασσες, με ένα ελαφρύ νοτιαδάκι να αρχίζει να φυσάει προς το μεσημέρι, στο Ιόνιο και το Θρακικό-βόρειο Αιγαίο. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Νοτιάδες όμως, σημαίνει και αύξηση της υγρασίας αλλά και ομίχλες, κάτι που θα αρχίσει να μας απασχολεί μέσα στο ΣΚ. Ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, η μαθητική παρέλαση θα γίνει με καταπληκτικό καιρό, ασθενείς ανέμους και την θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει όμως η θερμοκρασία σε όλη την χώρα, καθώς ανοιξιάτικες αέριες μάζες θα κατακλύσουν την χώρα μας από αυτή την μέρα και έπειτα, μέσω των νοτιάδων.
Ανοιξιάτικος ο καιρός το ΣΑΒΒΑΤΟ, ενώ οι νοτιάδες ενισχύονται ελαφρώς στα πελάγη, στις εντάσεις που βλέπετε στον χάρτη. Αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά τμήματα, ενώ θα αρχίσει να γίνεται αισθητή και η μεταφορά σκόνης από την νότια χώρα, προς το βράδυ και έπειτα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, στους 22-24 βαθμούς κατά τόπους. Ομίχλες τις πρωινές ώρες στα κλειστά ηπειρωτικά τμήματα και στην κεντρική Μακεδονία.
Εθνική Επέτειος, 28η Οκτωβρίου 2018. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, η αυξημένη υγρασία, η θαμπάδα στον ουρανό και οι νοτιάδες, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο-Ιόνιο. Οι συννεφιές θα πυκνώνουν κατά διαστήματα στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ η πιθανότητα βροχής υπάρχει μόνο για τα Επτάνησα και κυρίως το βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, παρά τον θαμπό καιρό (κυρίως λόγω σκόνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα) δεν αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα, γύρω στους 23-25 βαθμούς το μεσημέρι. Ανοδο θα σημειώσουν και οι ελάχιστες τιμές, κάνοντας τα βράδια ευχάριστα.

Πηγή: meteo-hellas.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ