ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Το Ναύπλιο γιόρτασε την 196η επέτειο της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο ζυγό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:53:00 μ.μ. |
Το Ναύπλιο γιόρτασε την 196η επέτειο της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο ζυγό (βίντεο)
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Το πρωί Τιμητικό Άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.
Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.
Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τον εκπροσωπο της κυβερνησης υφυπουργό εργασίας Α. Πετρόπουλο, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.
Ιδιαίτερο χρώμα στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις έδωσε η ομάδα "Φρουρά Ναυπλίου - Στάικος Σταϊκόπουλος" με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ