ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Αργολίδα: Καταγγέλλουν φρικαλεότητες σε αδέσποτα στα Χουνταλέικα Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. |
Αργολίδα: Καταγγέλλουν φρικαλεότητες σε αδέσποτα στα Χουνταλέικα Λυγουριού
 Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα σε πάροδο 10 μηνών πραγματοποιήθηκαν δύο ειδεχθείς κακοποιήσεις ζώων, των οποίων μάλιστα η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο. 

Τα περιστατικά αυτά αφορούν δύο αδέσποτα σκυλιά τα οποία είχαν ήδη βρεθεί κακοποιημένα και υποσιτισμένα μέχρι που κάποιος μεγιστοποίησε τα βάσανά τους. Δεν μιλάμε για τυφλή "φόλα" αλλά για στοχευμένες επιθέσεις εις βάρος των αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό Χουνταλαιίκων Λυγουριού όπου μια οικογένεια αφού βρήκε τα σκυλιά αυτά και ανέλαβε την φροντίδα τους ώστε να ανακάμψουν στην υγεία τους μετά από ελάχιστους μήνες βρέθηκε αντιμέτωπη με το φρικιαστικό θέαμα της βάναυσης θανάτωσης τους.

Το πρώτο περιστατικό το Μάρτιο του 2018 φέρνει στο προσκήνιο ένα σκυλί αποστεωμένο και υποσιτισμένο που μετέπειτα βρέθηκε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο και πυροβολημένο με αεροβόλο να ξεψυχά στο κτηνιατρείο του Λυγουριού. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερο ένα ακόμα σκυλί με τη νόσο Καλαζάρ βρίσκεται δολοφονημένο με κομμένα αυτιά,σφαγμένο στο λαιμό και του είχε αφαιρεθεί μεγάλο μέρος δέρματος από την κεφαλή έως την ραχιαία επιφάνεια του θώρακος. 
Η πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι πως παρόλο που στη δεύτερη περίπτωση το σκυλί βρέθηκε σε αυτή την αποτρόπαια κατάσταση, μέχρι να το μαζέψουν, ο δράστης επέστρεψε και διέπραξε ακόμη ειδεχθέστερη πράξη γδέρνοντας ακόμα πιο πολύ το άψυχο σώμα του σκυλιού.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι άσχετη με την έλλειψη ποιότητας με το χαρακτήρα του συγκεκριμένου ανθρώπου και δεν περιορίζεται μόνο στα ζώα. Αυτός που συμπεριφέρεται με έναν τόσο βάναυσο τρόπο απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα δεν θα διστάσει να συμπεριφερθεί το ίδιο και σε έναν άνθρωπο. Βάση νόμου μιλάμε για έγκλημα!

Για όποιον επιθυμεί υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λυγουριού, επίσης είναι ενημερωμένη και η Φιλοζωική Ναυπλίου. Και για τις δύο περιπτώσεις θανάτωσης των αδέσποτων υπάρχουν αντίστοιχες γνωματεύσεις με στοιχεία και φωτογραφίες από κτηνίατρο.

Κουτσουδάκη Θεοδώρα 
Χουντάλα Νάνσυ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ