ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | |
Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ"
Τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα, διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Μέχρι τώρα το κοινό τους ήταν οι μαθητές που διακρίνονται στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου (διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) ή που βλέπουν τα Μαθηματικά και σαν παιχνίδι (διαγωνισμός Δημοτικού) με στόχο να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τη μαθηματική σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.
Η ΕΜΕ αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως επίδοσης ή μαθησιακού προσανατολισμού ,αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.
Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι:
  • Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
  • Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.
Ο διαγωνισμός αυτός δεν θα ελέγχει  τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση.
Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων,
  • η 1η ομάδα θα καλύπτει τη Β΄ τάξη του Δημοτικού,
  • η δεύτερη ομάδα θα καλύπτει τη Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού,
  • η 3η ομάδα θα καλύπτει την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού,
  • η 4η , η 5η και η 6η ομάδα θα καλύπτουν τις 3 τάξεις του Γυμνασίου.
Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές  στη  νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (ετήσια συνδρομή 10€) και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ:
http://www.hms.gr/pythagoras/index.html, (όπως, Tι είναι ο διαγωνισμός, Eνδεικτικά θέματα, Eγχειρίδιο του Εκπαιδευτικού, Εξεταστικά κέντρα, Θέματα οργάνωσης του διαγωνισμού, κ.ά) .
Δήλωση  συμμετοχής από 1 Νοεμβρίου 2019

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 , 9.30 έως 11.00 το πρωί, στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, Δαναού 25 στο Άργος, όπου στεγάζεται η Τουριστική Σχολή. Οι διαγωνιζόμενοι/νες μαθητές/τριες πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 9.00 το πρωί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
Κάθε γονέας - κηδεμόνας  που ενδιαφέρεται  το παιδί του να γραφεί ως συνδρομητής στη νέα ειδική έκδοση της Ε.Μ.Ε.   «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»  και να έχει έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 6974364880 κ. Σοφία Πούλου  &  6972899898 κ. Βαγγέλης Σιέρρος και στο e-mail:  sofipoulou@sch.gr  

Οι εγγραφές θα γίνονται  κάθε Τετάρτη και  Παρασκευή   στο 1ο Γυμνάσιο Άργους  (Μπουσουλοπούλειο), Δαναού 26 στο  Άργος  και  κατά τις ώρες 6 έως 8 μ.μ..

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! )
Για μαθητές &  μαθήτριες Β’, Γ’, ́Δ’, Ε’, ΣΤ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & Α’, Β’, Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ