ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Δ.Καμπόσος: Αν δεν θέλει η Μεγαλόπολη εργοστάσιο ενέργειας από απορρίμματα, το θέλουμε εμείς στο Άργος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 μ.μ. | | | |
Δ.Καμπόσος: Αν δεν θέλει η Μεγαλόπολη εργοστάσιο ενέργειας από απορρίμματα, το θέλουμε εμείς στο Άργος (βίντεο)
Την πιθανότητα να δημιουργηθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων για την παραγωγής ενέργειας στην Μεγαλόπολη, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος Μανώλης, παρουσιάζοντας την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων στους δημάρχους και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου.



Ύστερα από την παραπάνω δήλωση ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, κατά την διάρκεια των ερωτήσεων – παρεμβάσεων ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε από τον κ. Γραφάκο να μεταφέρει την άποψη της Μεγαλόπολης η οποία δεν είναι άλλη από την άρνησή της να υπάρξει μία τέτοια μονάδα.

“Για πρώτη φορά άκουσα επίσημα ότι η Μεγαλόπολη μπορεί να επιλεχθεί για την δημιουργία μονάδας και θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Η Μεγαλόπολη διαφωνεί για το ενδεχόμενο αυτό, γιατί όλα τα τελευταία χρόνια είμαστε η πόλη που έχει θυσιαστεί”

Ο κ. Γραφάκος στην συνέχεια έλαβε τον λόγο και απάντησε ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνει κάτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

“Ο Εθνικός Σχεδιασμός δεν μπαίνει στην χωροθέτηση αλλά κάνει ξεκάθαρο, ότι αν η τοπική κοινωνία δεν το θέλει, κανείς δεν θα σας το επιβάλει”

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έσπευσε να τοποθετηθεί:

"Εάν δεν το θέλετε στη Μεγαλόπολη, το θέλουμε εμείς στο Άργος. Έχουμε 35 στρέμματα, είναι θεάρεστο έργο. Φέρτε το στο Άργος" προτείνοντας την παραχώρηση των 35 στερεμάτων, για να γίνει ένα τέτοιο έργο με την προϋπόθεση βέβαια να είναι της ίδιας τεχνολογίας όπως το εργοστάσιο που είχε επισκεφθεί με άλλους δημάρχους στην Στουτγκάρδη.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο το διάλογο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ