ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ζημιές στην καρπόδεση ελαιοδένδρων στο Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:03:00 π.μ. | | |
Ζημιές στην καρπόδεση ελαιοδένδρων στο Δήμο Ερμιονίδας
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο απέστειλε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με θέμα την πρόκληση ζημιάς στην καρπόδεση ελαιοδένδρων στο Δήμο Ερμιονίδας.
Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Οι πρόσφατες υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην Ερμιονίδα, είχαν και φέτος δυσάρεστες συνέπειες, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων. Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται το πρόβλημα, όπως παρουσιάστηκε και το προηγούμενο έτος κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Επισημαίνουμε το εντονότατο πρόβλημα ξηρασίας που δημιουργείται από την ανεπαρκή βροχόπτωση στην Ερμιονίδα και απειλεί την ελαιοπαραγωγή, αφού διανύουμε μία από τις πιο άνυδρες χρονιές. Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία καθώς ο συνδυασμός ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τους αγρότες μας.

Θέτουμε εκ νέου την παράκληση της εξέτασης της κατάστασης από τις Υπηρεσίες σας, και την ενεργοποίηση των διαδικασιών επιδότησης των παραγωγών για τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος.

Επιπλέον, θέτουμε το θέμα των καιρικών συνθηκών όπως πλέον διαμορφώνονται και δημιουργούν μείζον πρόβλημα στους ελαιοκαλλιεργητές. Πέραν της οικονομικής στήριξης των αγροτών από τον ΕΛΓΑ, η αρμόδια επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να διερευνήσει νέους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της καρπόδεσης της ελιάς, και κατόπιν το Υπουργείο να υλοποιήσει την εφαρμογή τους, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση επί του θέματος.

Οι δυσκολίες με παραγωγικό και οικονομικό αντίκτυπο τόσο για τους αγρότες όσο και για τους καταναλωτές εμφανίζονται πλέον σε ετήσια βάση. Με βάση τα ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενεργειες 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ