ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης από την Αργολίδα: "Δεν πρέπει να γυρίσει η χώρα ούτε μία στιγμή πίσω"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
Παύλος Μαρινάκης στην Αργολίδα

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης από την Αργολίδα που βρέθηκε χθες κατά την επίσκεψη κλιμακίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει 48 χρόνια πολιτικής ζωής. Πάνε 48 χρόνια από τότε που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη, ίσως το πιο δημοφιλές και θα προσπαθήσω να το συνδέσω με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια.


Έλεγε λοιπόν η ιδρυτική διακήρυξη ότι "Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη".

48 χρόνια πριν γράφτηκαν αυτές οι λέξεις -όπως και πολλές άλλες στην ιδρυτική διακήρυξη- και αν καθίσετε να τις βάλετε δίπλα σε αυτά που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια, τις μεγαλύτερες ταυτόχρονες κρίσεις που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα -αν μας έλεγε κανείς τι θα ακολουθούσε μετά τον Ιούλιο του 2019, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον κόσμο θα τον βγάζαμε τρελό- είδαμε έναν Πρωθυπουργό να διαχειρίζεται τις μεγαλύτερες αυτές κρίσεις με νηφαλιότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Θα μπορούσε ενδεχομένως κάποιος άλλος, λαοπλάνος ή λαϊκιστής, να πει "μας έχουν συμβεί τόσα πολλά, δεν μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους" και όμως εμείς τους μειώσαμε. "Έχουν συμβεί τόσα πολλά, δεν μπορούμε να προσλάβουμε στο Δημόσιο -όπως γίνεται εδώ και 15 χρόνια- δασκάλους και καθηγητές" και όμως προσλάβαμε πάνω από 20.000 δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία μας.

Θα γίνουν όσα είναι δυνατά, θα γίνουν όσες επιχειρήσεις χρειάζεται για να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια από τη "συμμορία" των παραβατικών. Και δεν μείναμε μόνο εκεί, η Ελλάδα όπως πολύ σωστά διαπίστωσαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που συναντήσαμε στην Αργολίδα το πρωί, είναι η χώρα πρωταθλήτρια τις εξαγωγές, η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον δείκτη των εξαγωγών. Στέλνουμε δηλαδή τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο και δεν διαφημίζονται μόνο τα προϊόντα, δεν πωλούνται μόνο τα προϊόντα, αλλά διαφημίζεται και η Αργολίδα, διαφημίζεται ολόκληρη η Ελλάδα.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτά τα χρόνια είναι η τρίτη τη τάξει χώρα σε ανάπτυξη, δηλαδή σε ποσοστό αύξησης του Α.Ε.Π. και είναι και η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ποσοστό μείωσης ανεργίας. Μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία. Τι σημαίνει αυτό, τι σημαίνει έξι μονάδες λιγότερη ανεργία;

Πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας. Αν τα βάλουμε όλα αυτά λοιπόν κάτω μπορούμε να πούμε κι άλλα πολλά, θα καταλάβουμε κάτι: ότι υπάρχουν, όχι δύο επιλογές στις επόμενες εκλογές, -γιατί μη γελιόμαστε, δυστυχώς όλο το δήθεν "προοδευτικό" μέτωπο [τώρα το ποιος είναι "προοδευτικός" το κρίνει ο κόσμος] πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί που θεωρούν ότι είναι όλα θα τα χρόνια προοδευτικοί, αλλά ότι υπάρχουν δύο "κόσμοι" διαφορετικοί.

Ο κόσμος του ψέματος με τον κόσμο της αλήθειας. Ο κόσμος της αποτυχίας, με τον κόσμο του έργου και της επιτυχίας. Χρησιμοποιώ τον όρο κόσμος και όχι "κόμμα" ή "παράταξη", γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κόμμα και μεγαλύτερο από μια παράταξη.

Γιατί αυτά τα τρία χρόνια δεν κρατήθηκε η χώρα όρθια μόνο από την προσπάθεια μιας Κυβέρνησης ή ενός κόμματος. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστάρη και με συμπαραστάτες τους Έλληνες πολίτες, η χώρα όχι απλά στάθηκε όρθια, αλλά πήγε μπροστά. Θα μου πει κανείς, "Δεν υπάρχουν προβλήματα;". Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά παρά τις απρόβλεπτες συνθήκες και τις παγκόσμιες εισαγόμενες κρίσεις η Ελλάδα για την οποία κάποτε λεγόταν ότι "δεν υπάρχει κράτος", ότι "τα δίνουν οι κυβερνήσεις στους λίγους", είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την αντιμετώπιση της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης συνάρτηση του Α.Ε.Π. της, η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα -ειδικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια- στον πρωτογενή τομέα.

Πάντοτε πρέπει να προσπαθούμε για περισσότερα. Έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα ουσιαστικής στήριξης στην εστίαση, στον τουρισμό και έτσι η Ελλάδα κατέγραψε ποσά-ρεκόρ εισπράξεων στον τουρισμό και όλα αυτά γιατί είναι πολύ σημαντικά και γι’ αυτό δόθηκαν αλλά και δεν εκτροχιάστηκε η οικονομία.

Θέλω να κλείσω με αυτό: Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να εργάζεται, από την αποφοίτηση μου από το πανεπιστήμιο, πληρώνει όλη η δική μου γενιά μία κρίση που δεν δημιούργησε. Μιας κρίσης που ήταν αποτέλεσμα της νοοτροπίας της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, την οποία καλλιέργησε κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ που τώρα εμφανίζεται ως μια "νέα προοδευτική δύναμη".

Τη νοοτροπία του να ζει η χώρα παραπάνω από τις δυνάμεις της, να χαλάμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να χαλάσουμε ως κράτος για να είμαστε αρεστοί κι ας καταστρέφουμε την οικονομία μόνο και μόνο για να κερδίσουμε και πάλι τις εκλογές.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο Πρωθυπουργός που έδωσε στους πολίτες τα περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπιστούν κρίσεις και διασφάλισε τις θέσεις εργασίας, μείωσε το ποσοστό του χρέους της χώρας ως προς το ΑΕΠ της που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ήρθαν επενδύσεις, ήρθε η Microsoft, η Pfizer, η Amazon, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, μειώθηκε η ανεργία, αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας και μπόρεσε η χώρα εισπράττοντας παραπάνω χρήματα να τα δώσει στους πολίτες.

Τι λέει λοιπόν η αντιπολίτευση σε αυτό; Είπε ο Αλέξης Τσίπρας -ο "άλλος κόσμος" που προαναφέραμε- "Μακάρι να είχα κι εγώ 50 δισεκατομμύρια να τα μοιράζω για να εκλέγομαι πάντα". Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κάποιος τι πρεσβεύει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι είναι το δήθεν "προοδευτικό" μέτωπο, που θεωρεί τους πολίτες αντικείμενο εξαγοράς για την ψήφο.

Δεν πρέπει να γυρίσει η χώρα ούτε μία στιγμή πίσω. Πρέπει να φύγουμε μπροστά, να διορθώσουμε τις αστοχίες. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα, διορθώνουμε τα λάθη -εννοείται γίνονται λάθη, λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα-, αλλά να προβάλλουμε και το έργο, τις μεταρρυθμίσεις, να είμαστε δίπλα στους πολίτες να καταλάβουμε ότι ο καθένας από εμάς αν μιλήσει σε δέκα, σε είκοσι, σε πενήντα, σε εκατό άτομα, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα. Να τους πούμε την αλήθεια και να πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές για να πάει μπροστά η χώρα. Αυτό λοιπόν είναι η Νέα Δημοκρατία. Εθνικό συμφέρον είναι αυτή τη στιγμή να κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία και επιτρέψτε μου να κλείσω αφιερώνοντας αυτήν την επίσκεψη και την σημερινή ημέρα στην Έλσα Παπαδημητρίου που δεν είναι μαζί μας.

Να συγχαρώ όλα τα κομματικά και τα κυβερνητικά στελέχη, είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση είναι δίπλα στο κόμμα, είμαστε άλλωστε κι εμείς γέννημα-θρέμμα Νέα Δημοκρατία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ