ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Μετατροπή απλού χτιστού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό (με κασέτα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | |
Μετατροπή απλού χτιστού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό (με κασέτα)
Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και αναφερόμαστε κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Το πετρέλαιο είναι πλέον ακριβό μέσο θέρμανσης. Αρκετός κόσμος θέλει να μετατρέψει το παλιό απλό χτιστό ή προκάτ τζάκι του σε ενεργειακό που είναι και πιο αποδοτικό αλλά σκέφτεται το κόστος. Πολλοί πιστεύουν ότι θα τους κοστίσει μια περιουσία. Αλλά αυτό είναι μύθος!


Μετατροπή απλού κτιστού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό (με κασέτα)

Επίσης η διαδικασία είναι πολύ απλούστερη απ’ότι φαντάζεστε, η μετατροπή πραγματοποιείται μέσα σε λίγες ώρες απο τα εξιδεικευμένα συνεργεία μας .Οι διακοσμητικές παρεμβάσεις για το νέο τζάκι είναι απλά συμπληρωματικές πάνω στο παλιό και έτσι δεν ανεβαίνει το κοστολόγιο. Πάρτε το απόφαση λοιπόν και μετατρέψτε το παλιό τζάκι σας σε ενεργειακό και ξεχάστε το κάπνισμα, τη βρωμιά, τη σπατάλη ξύλου, το κρύο σπίτι και τη χαμηλή ενεργειακή απόδοση. Η μετατροπή ενός παραδοσιακού ανοικτού τζακιού σε ενεργειακό γίνεται συνήθως εύκολα, χωρίς πολλά μερεμέτια και χωρίς μεγάλη ενόχληση για τους διαμένοντες στο σπίτι. Η μικρή δε ενόχληση είναι αμελητέα σε σχέση με τα πολλαπλά οφέλη που έχει να αποκομίσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.
Οι συσκευές θέρμανσης που τοποθετούνται εσωτερικά του υπάρχοντος τζακιού έτσι ώστε να το αναβαθμίσουν σε ενεργειακό αποκαλούνται ένθετες ενεργειακές κασέτες ή κασέτες αναβάθμισης τζακιού. Είναι αερόθερμης λειτουργίας ( με βεντιλατέρ ) και δεν έχουν από πλευράς αποδοτικότητας να ζηλέψουν τίποτα από ένα αερόθερμο ενεργειακό τζάκι.Εξασφαλίζουν τα ίδια πλεονεκτήματα που έχει ένα ενεργειακό τζάκι σε σχέση με ένα ανοικτό παραδοσιακό. 
Γνωρίζουμε ότι βασική προϋπόθεση για να είναι μία εστία ενεργειακή είναι η ύπαρξη πόρτας και η είσοδος αέρα από τρία σημεία στο χώρο καύσης ( τριτογενής καύση-πυρόλυση). Έτσι αποφεύγεται η διαφυγή δια μέσου της καμινάδας του θερμού αέρα του δωματίου που καίει το τζάκι στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης η κλειστή πόρτα συντελεί στην αύξηση της θερμοκρασίας εσωτερικά της εστίας με αποτέλεσμα την καλύτερη καύση των παραγόμενων καυσαερίων ( κυρίως μονοξειδίου του άνθρακα ). 
Αυτό προκαλεί ανάδραση κατά συνέπεια ακόμα μεγαλύτερη εκλυόμενη θερμότητα. 
Ελάχιστη ρύπανση του περιβάλλοντος: Τα ενεργειακά τζάκια και κασέτες έχουν εστίες φιλικές προς το περιβάλλον με χαμηλές εκπομπές αερίων, ασφάλεια και αξιοπιστία. Στην κλειστή εστία ενός ενεργειακού τζακιού τα περισσότερα από τα καυσαέρια που απελευθερώνονται,το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα , καίγονται πριν φύγουν στην ατμόσφαιρα. Η βασική φιλοσοφία κατασκευής των ενεργειακών κασετών είναι ο διπλού τοιχώματος, θερμοθάλαμος που περιβάλει την εστία. Τα μοτέρ που βρίσκονται τοποθετημένα στο κάτω μέρος της κασέτας εισάγουν τον αέρα του χώρου στον θερμοθάλαμο, ο αέρας κυκλοφορεί περιμετρικά της κασέτας, θερμαίνεται και εξέρχεται καυτός από τις θυρίδες εξαγωγής που υπάρχουν στο πάνω μέρος της κασέτας. 
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Η τοποθέτηση ενεργειακής κασέτας γίνεται μέσα σε λίγες ώρες. Προηγείται η απομόνωση του χώρου γύρω απο το τζάκι με πλαστικά ( νάϋλον), το σκέπασμα των επίπλων και η τοποθέτηση χαρτονιού στο πάτωμα. Συνήθως θα πρέπει να αποξηλωθούν κάποια πυρότουβλα στην πλάτη της ήδη υπάρχουσας εστίας. Προσπαθούμε να δουλεύουμε από κάτω και μέσα στο τζάκι, όταν βέβαια είναι εφικτό, για την αποφυγή δημιουργίας μεγάλου μερεμετιού. 
2.ΤΖΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ

Το απλό – χτιστό τζάκι για την καύση του ξύλου καταναλώνει αέρα από το εσωτερικό της κατοικίας μας, δηλαδή ήδη ζεστό αέρα ο οποίος έχει θερμανθεί είτε με το τζάκι ή και με παράλληλη χρήση καλοριφέρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται ο ζεστός αέρας του χώρου και να μπαίνει ψυχρός από τα ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες, παράθυρα κ.λπ.) για να τον αναπληρώσει. Ο κύριος τρόπος θέρμανσης του κτιστού τζακιού είναι μέσω της ακτινοβολίας και η απόδοση ενός χτιστού τζακιού ανοικτής εστίας είναι από 8 - 14% της θερμικής αξίας του ξύλου. 
Τα ενεργειακά τζάκια, σε αντίθεση με τα χτιστά, τροφοδοτούνται με αέρα από τον εξωτερικό χώρο και δεν καταναλώνουν τον ζεστό αέρα του σπιτιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και την ανανέωση του αέρα της κατοικίας μας. Τα ενεργειακά τζάκια ζεσταίνουν, στο θερμοθάλαμο που διαθέτουν, τον αέρα που εισέρχεται και τον διοχετεύουν ζεστό μέσα από τις περσίδες στο χώρο του σπιτιού. Τα ενεργειακά τζάκια, ανάλογα με την κατασκευή και τα υλικά τους, μπορούν να έχουν απόδοση που κυμαίνεται από 72 – 85 % . 
Σταματάμε να έχουμε θερμικές απώλειες στο σπίτι μας. Το απλό τζάκι κάνει απαγωγή του αέρα της κατοικίας μας ακόμη και όταν δεν είναι αναμμένο και γι’αυτό και έχουμε απώλεια της τάξεως 50-70%. Οικονομία στο ξύλο: ένα απλό κτιστό τζάκι καταναλώνει περίπου 15-20 kg/h ενώ ένα ενεργειακό τζάκι ή κασέτα καταναλώνει ανάλογα την εστία από 1,5 - 6,5 kg/h . 
Το σπίτι μου δεν έχει τζάκι ούτε είχε γίνει πρόβλεψη για προσθήκη, μπορώ να τοποθετήσω ενεργειακό τζάκι ή κασέτα ; Σε αρκετά σπίτια, ακόμα και αν δεν υπήρχε πρόβλεψη για τζάκι κατά την κατασκευή τους, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ενεργειακού τζακιού ή κασέτας. Η εκτίμηση πρέπει να γίνει από τεχνικό εξειδικευμένο συνεργείο.Επικοινωνήστε μαζί μας για μία δωρεάν εκτίμηση στο χώρο σας
3.ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

Μπορείτε να έχετε στο χώρο σας μέσα σε 2 ώρες (βασική προυπόθεση η ύπαρξη καμινάδας) προκατασκευασμένο ενεργειακό τζάκι (ένθετη - κασέτα) της επιλογή σας που μπορεί να τοποθετηθεί με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΑΒΕΕ
ΚΙΟΣΚΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
2752096352 – 6977748207 
Υπεύθυνος:  ΝΩΝΤΑΣ ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ 
Email: info@lavawall.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ