ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ο Βασίλης Ζόραπας με "Όραμα Δημιουργίας" για το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:57:00 μ.μ. | |
Αποφοίτησα από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 1992. Το 2010 απέκτησα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Διαχείριση Αποβλήτων»εμβαθύνοντας σε θέματα μεθόδων επεξεργασίας αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ασκώ καθήκοντα προϊσταμένου στο Τμήμα Υδρογεωλογίας και Υδρολογίας της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ) και είμαι υπεύθυνος του έργου ΕΣΠΑ (2017-2023) «Δίκτυο Παρακολούθησης Υπόγειων Νερών», για τη σύνταξη των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σχέδια διαχείρισης υδάτων για το σύνολο της Χώρας). Υλοποιώ έργα που αφορούν στην έρευνα, διαχείριση και προστασία των υπόγειων υδάτων για λογαριασμό φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια. Έχω αναλάβει θέσεις ευθύνης στο πλαίσιο προγραμμάτων ΚΠΣ και ΕΣΠΑ και έχω εκπονήσει άνω των 150 μελετών.

Έχω εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής και ως συνεργάτης σε γραφεία μελετών συντάσσοντας μελέτες υδρογεωλογικού, γεωτεχνικού αντικειμένου και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Συμμετέχω με εργασίες σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Είμαι μέλος της επιτροπής Υδατικών Πόρων του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων. Διετέλεσα επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΙΓΜΕ και πρόεδρός του κατά την περίοδο 2017-2020. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ) - Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Γεννήθηκα στο Ναύπλιο το 1969 και έχοντας διανύσει ένα μεγάλο κύκλο επαγγελματικής δραστηριότητας, αισθάνομαι την ανάγκη να ανταποδώσω στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ, όσα μου πρόσφερε και με διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό. Συμμετέχω στην παράταξη «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», έχοντας την πεποίθηση ότι μπορώ να συνδράμω στην αντιμετώπιση προβλημάτων του Δήμου, λόγω της εξειδίκευσής μου.

Θέματα που αφορούν στη διαχείριση των υδατικών πόρων, του περιβάλλοντος και των απορριμμάτων αποτελούν αντικείμενα στα οποία έχω πολυετή εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα στους στόχους προτεραιότητας περιλαμβάνονται: α] οι παρεμβάσεις στο κρίσιμο αντικείμενο της ύδρευσης του Δήμου Ναυπλιέων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού, β] η αποκατάσταση του «γύρου της Αρβανιτιάς», με την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση – προστασία από τις καταπτώσεις βράχων και γ] η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ