V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Άμεσες επεμβάσεις σε πυρηνόκαρπα.

 Τον συστηματικό έλεγχο και τις απαραίτητες επεμβάσεις για τις καλλιέργειες βερικοκιάς, ροδακινιάς, νεκταρινιάς, δαμασκηνιάς, συστήνουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ήδη ξεκινήσει η πρώτη πτήση της ανάρσιας που προσβάλει βλαστούς και καρπούς κυρίως της βερικοκιάς, ροδακινιάς νεκταρινιάς και δευτερευόντως της δαμασκηνιάς.
Ιδιαιτέρη προσοχή για τις πρώιμες ποικιλίες βερικοκιάς και ροδακινιάς, να δοθεί στην υπολειμματική διάρκεια του σκευάσματος που θα χρησιμοποιηθεί, τονίζουν οι γεωπόνοι.

Α. ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ
 
ΑΝΑΡΣΙΑ
Να γίνει επέμβαση με τα κατάλληλα σκευάσματα από 5-9 Μάη για τις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές ενώ στις όψιμες περιοχές η επέμβαση να γίνει από 15-19 Μάη.
Κατάλληλα Φυτ/κά προϊόντα: Βάκιλλος Θουριγγίας (βιολογικό σκεύασμα),
Δελταμεθρίν, Σπινοσάντα (7 μέρες πριν τη συγκομιδή), Ιντοξακάρμπ (10 μέρες πριν τη συγκομιδή), Χλοραντρανιλιπρόλ (14 μέρες πριν τη συγκομιδή)

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ
Οι λαίμαργοι βλαστοί της βάσης και η αυτοφυής βλάστηση είναι τα ενδεικτικά σημεία της προσβολής και απαιτείται καταπολέμηση όπου εντοπισθούν προσβολές.
Κατάλληλα φυτ/κά προϊόντα: Θερινά λάδια (20-21 ημέρες πριν τη συγκομιδή, Ετοξαζόλ (14 ημέρες πριν τη συγκομιδή)

ΚΟΡΥΝΕΟ-ΜΟΝΙΛΙΑ
Σε επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν προσβολές και συνιστάται συνδυασμένη καταπολέμηση με την ανάρσια.

Β. ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ-ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ


ΑΝΑΡΣΙΑ
Σε οπωρώνες πρώιμων και μεσοπρώιμων περιοχών συνιστάται επέμβαση από 5 έως 9 Μαΐου.
Σε όψιμες περιοχές η επέμβαση θα πρέπει να γίνει από 15 έως 19 Μαΐου.
Κατάλληλα σκευάσματα είναι βάκιλλος θουριγγίας (βιολογικό σκεύασμα), δελταμεθρίν, χλωρπυριφός κ.α.

Γ. ΚΕΡΑΣΙΑ


ΑΦΙΔΕΣ
Επέμβαση με την έναρξη των προσβολών, συνιστούν οι ειδικοί, με τα κατάλληλα φυτοπροστατευτικά όπως Ασεταμιπρίντ, Δελταμεθρίν, Θιακλοπρίντ κ.α.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ