V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση μαγειρέματος: Αραχνιώτικο κοτόπουλο

Του Chef  Γιώργου Λέκκα

 Νόστιμος συνδυασμός με λαχανικά. Γευστικό και με βιταμίνες. Αν θέλετε βάζετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά στην γάστρα.

μερίδες 4
χρ.πρ 30
χρ.ψης 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά:

1 σελινόριζα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χονδρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
3 καρότα, κομμένα σε χονδρά κομμάτια
1 πράσο κομμένο σε χονδρά κομμάτια
3/4 φλ.τσαγ κρασί λευκό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 λεμόνι , κομμένο στη μέση
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 πατάτες, κομμένες σε χονδρά κομμάτια
1 / 2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
1 / 2 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

Καθαρίζουμε τα λαχανικά. τα κόβουμε σε κύβους. της πατάτες, τα καρότα και το πράσο. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι,το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά.

Ανοίγουμε την κοιλιά στο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε στο εσωτερικό του. και Βάζουμε, 1 / 2 λεμόνι με την φλούδα, τα κρεμμυδάκια , το θυμάρι, το φασκόμηλο, και το σκόρδο. 

Με σπάγκο κουζίνας δένω τα πόδια στο κοτόπουλο και τα φτερά από την κάτω μεριά στην πλάτη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κοτόπουλο. το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 c. περίπου 1- 1/2 ώρα.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ