ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση της «Τοπικής βιβλιογραφίας Ερμιονίδας»

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση της «Τοπικής βιβλιογραφίας Ερμιονίδας»
Την Πέμπτη 19 Ιουλίου το βράδυ στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δόμοι Πολιτισμού Αργολίδας στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) με λίγους παρευρισκόμενους άρχισε η σημαντική εκδήλωση που αφορούσε την ιστορία και την λαογραφία της Ερμιονίδας και αναφέρεται σε εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων, που βρίσκονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και μπορεί να δανειστεί να διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης. 

Ομιλητές ήταν η Μαρίνα Τσιρτσίκου Ιστορικός – Δ/νσης Ιστορίας Στρατού και η Μιρέλα Ζωγράφου Εκπαιδευτικός, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Ανάργυρος Καραγιάννης εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Κρανιδίου
Αισθανθήκαμε υπερήφανοι όταν ακούσαμε πως οι περισσότερες εκδόσεις έχουν γίνει από συγγραφείς και συντάκτες της Ερμιόνης.

Απόντες και αυτή τη φορά οι αιρετοί μας («οι συνήθεις ύποπτοι»)!! ... 

Ευτυχώς, που ο π.σ. Τάσος Τζανής και ο δ.σ. Απόστολος Λαδάς είναι κάτοικοι Ερμιόνης, ήσαν εκεί, και δικαιωματικά εκπροσώπησαν – ο πρώτος την διοργανώτρια Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ενότητα Αργολίδας και ο δεύτερος το Δήμο Ερμιόνης.

Όσο για την μεγάλη απουσία των απλών πολιτών ο κ. Τζανής επικαλέστηκε την παραμονή του εορτασμού του Προφήτη Ηλία, γι’ αυτό πρότεινε να ξαναγίνει η εκδήλωση μια άλλη εποχή…

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο συντονιστής στο πάνελ Αν Καραγιάννης, ενώ στη συνέχεια μικρό χαιρετισμό εκφώνησαν ο Τ. Τζανής εκ μέρους της Π. Π. και ο Απ. Λαδάς εκ μέρους του Δήμου. 
Κατόπιν το λόγο πήρε η πρώτη ομιλήτρια Μαρίνα Τσιρτσίκου που ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές του ιστορικού μέρους και στη συνέχεια η δεύτερη ομιλήτρια Μιρέλα Ζωγράφου μας παρουσίασε σε δύο μέρη τις εκδόσεις λαογραφικού περιεχομένου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την επιμέλεια αυτής της εκδήλωσης είχε η βιβλιοθηκονόμος της Δ.Β.Κ. Δήμητρα Αξαρλή.

Προς το τέλος της παρουσίασης οι Ερμιονίτες συγγραφείς Βιβή Σκούρτη και Γιάννης Σπετσιώτης που ήσαν παρόντες προσκλήθηκαν να πουν δύο λόγια για τις εκδόσεις τους, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν για διάφορες επισημάνσεις και άλλοι συμπολίτες μας...
Ήταν μια εκδήλωση που πραγματικά μας δείχνει τους δρόμους του πολιτισμού στον τόπο μας και αυτούς τους συμπολίτες μας που τον αγαπούν και μοχθούν να τον καταγράψουν μέσα από τα βιβλία τους κ.α. και μάλιστα κάποιοι από αυτούς με χρήματα από τη δική τους τσέπη για να τα εκδώσουν!!

Το βιβλίο με τα έργα των συγγραφέων διανεμήθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες και είναι στη διάθεση από την βιβλιοθήκη Κρανιδίου όσων θα ήθελαν να το αποκτήσουν

Φώτο – ρεπορτάζ
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ