V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Λαμπαδηδρομία στα χνάρια των ηρώων που κατέλαβαν το Παλαμήδι και ελευθέρωσαν το Ναύπλιο (βίντεο)

Λαμπαδηδρομία στα χνάρια των ηρώων που κατέλαβαν το Παλαμήδι και ελευθέρωσαν το Ναύπλιο (βίντεο)
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, με επιτυχία η λαμπαδηδρομία, στην ιστορία των 197 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδίου, την απελευθέρωση του Ναυπλίου και στα πλαίσια του 5ου "Παλαμηδείου Άθλου".

Οι λαμπαδηδρόμοι που και φέτος ήταν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ξεκίνησαν από τον πολιτιστικό χώρο΄΄ ΦΟΥΓΑΡΟ'' στο Ναύπλιο με την Μαραθώνια φλόγα.


Με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Στάικου Σταϊκοπούλου διαμέσου των οδών Ασκληπιού , Σιδηράς Μεραρχίας, Πολυζωίδη.
Όταν η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Σταϊκοπούλου και μετά από μία σεμνή τελετή παρουσία της φιλαρμονικής του Δήμου, ξεκίνησε με την δύση του Ηλίου η άνοδο των Λαμπαδηδρόμων στο κάστρο από τα 999 σκαλιά του.Το Saronic Triathlon Club έδωσε το παρών βοηθώντας την φλόγα να φτάσει στον βωμό της!
Η λαμπαδηδρομία πέρασε μέσα από το μεσαιωνικό κάστρο και όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου, άναψε ο βωμός από τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου διεξάγεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ο 5ος Παλαμήδειος Άθλος – Nafplio Castle Run" με την αγωνιστική ανάβαση των 999 σκαλιών του Παλαμηδίου.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 οι επετειακές εκδηλώσεις εχουν ως εξής:
-Ώρα: 10:30 παραλαβή από το Δημαρχείο και μεταφορά στο φρούριο του Παλαμηδίου του πορτραίτου του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.
-Ώρα: 11:30 επίσημη δοξολογία στον επί του φρουρίου Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
-Ώρα: 12:00 επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.
-Ώρα 12:30:Εκδηλώσεις από την Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου Βουλευτικό
-Ώρα: 12:45 Παλαμήδειος Άθλος (ανάβαση κάστρου).
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ