V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Κραυγή αγωνίας από 2.000 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ

Κραυγή αγωνίας από 2.000 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ
Κραυγή αγωνίας από τους περίπου 2.000 εν ενεργεία σπουδαστές του προγράμματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ, πρώην ΣΕΛΕΤΕ) οι οποίοι καταγγέλλουν πως το πιστοποιητικό τους είναι «άχρηστο». 

Όπως εξηγούν στο makthes.gr το πιστοποιητικό το οποίο θα λάβουν στις 30-4-2020 και για το οποίο ο καθένας έχει κληθεί να πληρώσει δίδακτρα ύψους 600 ευρώ θα πρέπει να παραμείνει στον… πάγο για μια τριετία, οπότε και θα μπορέσουν να το αξιοποιήσουν για να πετύχουν καλύτερη κατάταξη στους πίνακες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στις 24.12.2019 δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα υποψηφίων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. «Αυτό σημαίνει» εξηγούν εκπρόσωποι των σπουδαστών, «πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πριν λάβουμε το πιστοποιητικό με το οποίο θα μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη κατάταξη στον πίνακα. Γι’ αυτό άλλωστε παρακολουθούμε το πρόγραμμα» λένε. Σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Δάλαρη, εκπρόσωπο των σπουδαστών για το τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) «είτε θα πρέπει να υποβάλλουμε τα χαρτιά μας μέχρι την ημερομηνία που ορίζεται και θα τύχουμε χαμηλής κατάταξης, αφού όσοι διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια προτάσσονται εκείνων που δεν την διαθέτουν, είτε θα πρέπει να περιμένουμε τρία χρόνια, αφού η διαδικασία για κατάταξη νέου πίνακα για γίνει τότε» αναφέρει ο κ. Δάλαρης.

Οι περίπου 2000 σπουδαστές εισήχθησαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΑΣΠΑΙΤΕ για το έτος 2019-2020 μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 με σκοπό να το αξιοποιήσουν για την κατάταξή τους στους πίνακες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζητούν είτε την μετάθεση της ημερομηνίας λήξης υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 κατά τρεις μήνες, είτε με απόφαση υπουργού αντί του πιστοποιητικού εκπαιδευτικής επάρκειας να δοθεί η δυνατότητα στους φετινούς σπουδαστές να καταθέσουν βεβαίωση φοίτησης από την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να μην αποκλειστούν από την διαδικασία.

Οι εν ενεργεία σπουδαστές ανησυχούν πως ο κόπος τους αλλά και οι θυσίες τους (μεταξύ άλλων και η οικονομική επιβάρυνση για την παρακολούθηση του προγράμματος) δεν θα έχουν αντίκρισμα. Επισημαίνουν πως παρά το γεγονός ότι ο πίνακας που θα προκύψει φέτος θα έχει τριετή ισχύ κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι ο επόμενος πίνακας θα καταρτιστεί σε τρία χρόνια. Σημειώνεται πως η προηγούμενη προκήρυξη έγινε το 2008, δηλαδή πριν έντεκα ολόκληρα χρόνια.

Το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ απευθύνεται αποκλειστικά σε αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχει επτάμηνη διάρκεια με σκοπό πάντα να προλαβαίνει τις προκηρύξεις είτε για μόνιμες θέσεις είτε για θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων. Λειτουργεί σε 12 πόλεις της Ελλάδος: Σάπες, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ιωάννινα, Βόλος, Μυτιλήνη, Λιβαδειά, Αθήνα, Πάτρα, Άργος, Ρόδος, Ηράκλειο


ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ