ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου παρουσίασαν την virtual εκδοχή της έκθεσης "Ιωάννης Καποδίστριας"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | |
Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου την virtual εκδοχή της έκθεσης "Ιωάννης Καποδίστριας"
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου γιορτάζοντας την ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 παρουσίασε τη Δευτέρα, 18-5-2020, 6.00 μ.μ. σε διαδικτυακή εκδήλωση μια virtual εκδοχή της έκθεσης "Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του», που φιλοξενείται την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο."

Οι μαθητές της Στ’ τάξης με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, αξιοποίησαν το υλικό της έκθεσης, τις πληροφορίες, που απέκτησαν κατά την υλοποίηση του project μουσειακής αγωγής από αξιόπιστες πηγές (π.χ. europeana) και τις ψηφιακές δεξιότητες, που καλλιέργησαν οι μαθητές στο μάθημα Πληροφορικής με την κ. Νίκη Κωνσταντινίδου, και πέτυχαν #μένοντας σπίτι να δημιουργήσουν καινοτόμα ψηφιακά εκπαιδευτικά προϊόντα: Μια πρωτότυπη εικονική ξενάγηση και ένα παιχνίδι γνώσεων. 
Οι μαθητές παρουσίασαν ζωντανά την εικονική έκθεση και το ψηφιακό παιχνίδι τους. Και τα δύο είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του σχολείου γιατί έτσι δίνεται διάρκεια στη γνώση και γίνεται διάχυση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους, τους γονείς και τους μαθητές, οι οποίοι συνδέθηκαν και χάρηκαν την ξενάγησή μας. Επίσης, τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, που επέτρεψαν την επανέκθεση μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του» στο σχολείο μας και έδωσαν την αφορμή στους μαθητές μας να μάθουν πολλά από αυτήν και να της δώσουν μια σύγχρονη διάσταση.

Μπιλιούρη Αργυρή, Διευθύντρια του Σχολείου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ