ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Κυβερνητικές πηγές: Χριστούγεννα στο σπίτι θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | | |
Κυβερνητικές πηγές: Χριστούγεννα στο σπίτι θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι
Στα σπίτια τους θα αναγκαστούν να περάσουν, όπως φαίνεται, οι ανεμβολίαστοι και τα Χριστούγεννα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα συνεχίσουν να μην έχουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους και την περίοδο των εορτών.


Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να λάβει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς εκτιμά ότι η στρατηγική της αποδίδει και άρα δεν χρειάζεται να αλλάξει. Ενδεικτική είναι η σημαντική αύξηση των ραντεβού εμβολιασμού και για την πρώτη αλλά και για την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου 6,5 εκατομμύρια ενώ σχεδόν 700.000 άτομα έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή "Good Morning Britain" του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από το Λονδίνο, όπου και βρίσκεται, πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους. Επεσήμανε δε, την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα μέτρα, οι ανεμβολίαστοι οφείλουν να κάνουν τεστ για την είσοδό τους στη συντριπτική πλειοψηφία των κλειστών χώρων, από τράπεζες έως κομμωτήρια, ενώ περιορίστηκε εκ νέου ο αριθμός των πελατών στα σούπερ μάρκετ σε ένα άτομο ανά 9 τ.μ.

Το τελευταίο σχετικό ΦΕΚ ξεκαθάριζε πως οι μόνοι εσωτερικοί χώροι στους οποίους οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή οποιοδήποτε τεστ (μοριακό, rapid, self) είναι οι εξής:

σούπερ μάρκετ
καταστήματα τροφίμων
μίνι μάρκετ
φούρνοι
κρεοπωλεία
ιχθυοπωλεία
ζαχαροπλαστεία
κάβες
φαρμακεία
πρατήρια υγρών καυσίμων
pet shop
καθαριστήρια
καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ