ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Ημέρα Ευρώπης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 μ.μ. | |
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου γιόρτασε στις 9 Μαΐου την Ημέρα Ευρώπης. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική εκδήλωση με θέμα: «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου» με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των μεγάλων τάξεων του σχολείου, και παρουσιάστηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το Σχολείο συμμετέχει σε κινητικότητες ERASMUS KA120 & KA210, σε eTwinning και Teacher4Europe project. Η υλοποίηση eTwinning έργων από πολλά τμήματα του σχολείου δίνει πρωτότυπα παραγόμενα έργα, προκαλεί το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών και ενισχύει την αξιοσύνη τους. Παράλληλα, η συμμετοχή σε κινητικότητες Erasmus+ (ΚΑ120 & ΚΑ210) δίνουν σύγχρονη πνοή στη ζωή του σχολείου, κάνουν αποτελεσματικότερη τη μάθηση, ανοίγουν το σχολείο στην κοινότητα και διευρύνουν τους ορίζοντες των εκπαιδευτικών.
Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Αργυρή Μπιλιούρη, παρουσίασε τα στοιχεία που προσδίδουν στο σχολείο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τον συμβολισμό της ετικέτας eTwinning School, που έχει κερδίσει το σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί (Αισώπου Αικ., Καββαδία Ευαγ., Μελά Ουρ., Ρέμπελου Ελ., Τζανή Γ., Τράκα Φωτ.) παρουσίασαν τα έργα στην ολότητά τους και οι μαθητές μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους ψηφιακά έργα, παραγόμενα των έργων που συμμετείχαν ή έδειξαν πώς μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά ψηφιακά εργαλεία για παιχνιώδη μάθηση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εισήγηση της κ. Αισώπου σχετικά με τον εκφοβισμό στον εργασιακό χώρο στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής σχολικής κοινότητας, συνεχίζει δυναμικά και προτείνει ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή των σχολείων σε αυτά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ