ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Το ξεχασμένο παραδεισένιο νησί της Πελοποννήσου με τα 3 ταβερνάκια και κανένα βενζινάδικο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:56:00 μ.μ. |
Αντικύθηρα
Τη φετινή σεζόν τα περισσότερα νησιά έχουν πληρότητα κοντά στο 100% από πολύ νωρίς, γεγονός που θα αντιληφθείς αν προσπαθήσεις να βρεις κατάλυμα για τη high season σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο και το Ιόνιο, αλλά και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χερσαίας Ελλάδας. 

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια μέρη που κρατούν χαμηλό προφίλ, τις τιμές σχετικά χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα και προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες ελληνικού καλοκαιριού ακόμα και σε όσους άργησαν να κανονίσουν τις διακοπές τους.

Τα Αντικύθηρα, το μικρό νησάκι με την άγρια ομορφιά και τους 40 περίπου μόνιμους κατοίκους είναι ένα από αυτά και αξίζει σίγουρα την προσοχή σου.

Το νησί των Αντικυθήρων βρίσκεται στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη. Πρόκειται για ένα μέρος που μοιάζει να μην έχει αλλοιωθεί στο ελάχιστο από τον χρόνο, το οποίο λατρεύεται από εκείνους τους ταξιδιώτες που θαυμάζουν τα ήρεμα, άγρια τοπία, αποζητούν τη γαλήνη και ψηφίζουν φανατικά τις ανοργάνωτες παραλίες.
Για να φτάσεις στα Αντικύθηρα με το καράβι από Πειραιά θα χρειαστεί να ταξιδέψεις για 9 ώρες, σε ένα δρομολόγιο που εκτελείται μία φορά την εβδομάδα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να φτάσεις με το αυτοκίνητο στη Νεάπολη και από εκεί να πάρεις το καράβι για περίπου 4 ώρες, με τα δρομολόγια να είναι δύο την εβδομάδα ή να περάσεις απέναντι από το Γύθειο. Και αυτή η διαδρομή εκτελείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί περίπου 5 ώρες. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, αν ενδιαφέρεσαι να εξερευνήσεις το νησί, πρέπει να κλείσεις σύντομα τα εισιτήριά σου.

Στα Αντικύθηρα υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και ένας δημοτικός ξενώνας, στον οποίο μπορείς να κλείσεις δωμάτιο τηλεφωνικά τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στα Αντικύθηρα δεν θα βρεις ΑΤΜ ή τράπεζες, ενώ οι περισσότερες μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια. Οδικό δίκτυο υπάρχει μεν, αλλά δεν υπάρχει βενζινάδικο, οπότε μην σκεφτείς να πάρεις μαζί σου αμάξι. Εξάλλου τα 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού δεν θα σε δυσκολέψουν καθόλου.

Ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού είναι ο Ποταμός, στον οποίο θα βρεις 2-3 ταβερνάκια με υπέροχο φαγητό, ένα παραδοσιακό καφενείο και ένα super market.
Οι παραλίες στα Αντικύθηρα

Το βασικό χαρακτηριστικό των παραλιών στο νησί είναι οι απότομοι βράχοι, αλλά και τα πεντακάθαρα νερά. Το νησί έχει λίγες παραλίες, αλλά είναι ικανές να σε μαγέψουν με την άγρια και απότομη ομορφιά τους. Ο Ξηροπόταμος είναι μία από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών. Ωστόσο, η Καμαρέλα είναι το πιο εντυπωσιακό spot του νησιού. Πρόκειται για μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλεται από βράχους, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα και μέσα στη θάλασσα.

Η γιορτή του Αγίου Μύρωνος

Το νησί «φορά τα καλά του» στις 16 και 17 Αυγούστου, όταν γιορτάζεται ο πολιούχος του, Άγιος Μύρωνας. Το πανηγύρι προσελκύει πολύ κόσμο, ενώ η κρητική παραδοσιακή μουσική και το γαμοπίλαφο, κλέβουν την παράσταση και δίνουν αίσθηση Κρήτης.

Αν βρίσκεσαι στο νησί εκείνες τις ημέρες, η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

Ίσως φέτος να είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις έναν τόπο για τον οποίο δεν έχεις ακούσει πολλά λόγια, καθώς παραμένει για λίγους και καλούς. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά, πίστεψέ μας- δεν υπάρχει τίποτα να σε κρατάει.

Μιλάμε για ένα νησί που μπορεί να μην έχει μεγάλη φήμη αλλά έχει εξαιρετική, σπάνια ομορφιά…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ