V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ο Ανδριανός σε Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα, Σχινοχώρι συζήτησε με παραγωγούς βερίκοκων τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ανδριανός
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε με μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγούς βερίκοκων στις περιοχές Αεροδρόμιο, Χούνη, Σταθέικα και Σχινοχώρι και συζήτησε μαζί τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με παραγωγούς βερίκοκων και άλλων πυρηνόκαρπων και συζήτησα μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Φέτος, πέρα από το πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής - ιδίως λόγω των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και των αγροτικών εφοδίων - και των χαμηλών τιμών πώλησης που συχνά δεν καλύπτουν το κόστος, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών που έχει ως συνέπεια μεγάλο μέρος της παραγωγής να πέφτει στο χώμα λόγω της πολύ σύντομης περιόδου συγκομιδής αυτών των φρούτων, αλλά και τις βαριές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: Η πρώτη ανθοφορία καταστράφηκε από παγετό και η καρπόδεση έγινε με την όψιμη ανθοφορία με τις σχετικές επιπτώσεις, ενώ ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει κάνει εγκαύματα στον καρπό.
Είναι σαφές ότι πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί και γι’ αυτό δεσμεύθηκα να ενημερώσω αρμοδίως για τη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί τον Υπουργό κ. Γεωργαντά».
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ