V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Σοφία Σκούρτη - Ουλή: Θλίψη σε Άλιμο και Αργολίδα από το θάνατό της - Ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από μικρό κορίτσι

Σοφία Σκούρτη - Ουλή
Η Σοφία Σκούρτη διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αλίμου. Την χαρακτήριζε ο προοδευτικός και ενωτικός της λόγος. Η Σοφία Σκούρτη «έφυγε» το Σάββατο 1η Οκτωβρίου πλήρης ημερών.

Το μήνυμα του γιου της, Μιχάλη Σκούρτη, στο Facebook:

Η Σοφία Σκούρτη-Ουλή, σήμερα την 1η του Οκτώβρη, έπαψε να βρίσκεται και φυσικά ανάμεσα μας. Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1934 (Παρότι ήταν δηλωμένη 10 Αυγούστου του 1933).

Το μικρό κοριτσάκι, από τα Δενδρά Μιδέας Ναυπλίου, που μετέφερε επί ναζιστικής κατοχής τα μηνύματα της πολιτοφυλακής του χωριού στους συνδέσμους των ανταρτών, ραμμένα στα παιδικά ρουχαλάκια της.

Η μικρότερη κόρη από εφτά εν ζωή τότε μεγαλύτερα αδέρφια (συνολικά 10 αρχικά) του Γεωργίου Ουλή ή Ντάνου και της Ελένης Αργύρη. Η μετέπειτα σύντροφος στη ζωή και στα δύσκολα του Πάνου Σκούρτη.

Η μελισσοκόμος με σύνταξη ΟΓΑ. Η "Μάνα του δήμου Αλίμου", όπως την ονόμασαν οι δημότες για την πραγματική κοινωνικοπολιτική της συνεισφορά στον δήμο. Η προσωπικότητα που έδειξε με το παράδειγμα της ζωής της τι σημαίνουν οι έννοιες αγωνίστρια γυναίκα με αυτοέλεγχο, ψυχραιμία, συναισθήματα, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.

Η Μάνα μας.Η Μάνα μου! Σταμάτησε να αναπνέει και ξεκουράστηκε από μια γεμάτη Ζωή.

Η ταφή της θα γίνει κατευθείαν στην γενέτειρα της, ενώ το 40ημερο μνημόσυνο της στην ενορία του δήμου που επί πολλά χρόνια αμισθί υπηρέτησε!

 Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της!
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ