ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

3ο Λύκειο Άργους: Δράση ευαισθητοποίησης κατά του καπνίσματος, του αλκοόλ και κάθε είδους εξάρτησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | | | | |
3ο Λύκειο Άργους
Μια άκρως ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στο 3ο ΓΕΛ Άργους την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, που αφορούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, του αλκοόλ και γενικά των εξαρτήσεων στην υγεία και στην προσωπικότητα των εφήβων.
Ο Επιμελητής Α΄ ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, παθολόγος Dr του ΕΚΠΑ, κ Μπρούσαλης Θεόδωρος, ενημέρωσε διεξοδικά με χρήση κατάλληλων διαφανειών και εικόνων τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, σχετικά με τις βλάβες που επιφέρουν στο οργανισμό των εφήβων, το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα νοθευμένα ποτά με Μεθανόλη, αλλά και συνήθειες που ίσως θεωρούσαν άνευ επιπτώσεων, όπως η ασπαρτάμη το καλοκαίρι στα αναψυκτικά.
Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, παρακολούθησαν αντίστοιχα την ομιλία, των εκπροσώπων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», κας Μπαβέλα Αγγελικής, Ψυχολόγου και κας Καβεζού Ιωάννας, Κοινωνικής Λειτουργού με θέμα : «Εξαρτήσεις: Mύθοι και πραγματικότητα». Αναλυτικά εξηγήθηκαν, από τις ομιλήτριες, οι έννοιες:

α) Εξάρτηση από ουσίες, όπως τσιγάρο, αλκοόλ ναρκωτικά

β) Εξάρτηση από καταστάσεις, όπως τζόγος, διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια, και τέλος

γ) Εξάρτηση από πρόσωπα και επισημάνθηκε το πως η κάθε είδους εξαρτήσεις, όταν υφίστανται, αλλοτριώνουν την προσωπικότητα, αλλά και την υγεία κατά περίπτωση του εφήβου. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, εκ μέρους των ομιλητριών, στη διευκρίνιση ψευδών στερεοτυπικών εντυπώσεων που έχουν οι έφηβοι, για τη μη επικινδυνότητα ορισμένων εξαρτήσεων όπως το κάπνισμα τσιγάρων light, το άτμισμα κα Τέλος, τους υποδείχτηκε ότι για όποιο πρόβλημα κι αν βιώνουν ή βιώσουν στο μέλλον υπάρχει πάντα λύση και δημόσιες δομές για να τους καθοδηγήσουν .
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Άργους, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια, τον ομιλητή και τις ομιλήτριες, της τόσο ενδιαφέρουσας αυτής δράσης, καθότι εθελοντικά και με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και μαθητριών μας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συνέδραμαν στο έργο μας, αυτό της διαμόρφωσης υγιών προσωπικοτήτων .

Η ΔΙΕΥΘΎΝΤΡΙΑ
Νικολέττα Ματσιμάνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ