ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Επενδυτικός τουριστικός "οργασμός" στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. | |
Πόρτο Χέλι
Μία σειρά από κατασκευαστικά έργα με τουριστικό υπόβαθρο πρόκειται να δημιουργηθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας. 

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το πρώην ξενοδοχείο Costa Perla, στην περιοχή Πετροθάλασσα της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου συνεπενδύουν η οικογένεια Γούτου που έλκει την καταγωγή της από την περιοχή, οι Taconic Capital και Cedar Capital Partners. Η γειτνίαση της ευρύτερης περιοχής με τις Σπέτσες αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Επίδαυρο, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον που προσφέρει και την μικρή απόσταση που απέχει από την Αθήνα, την έχουν καταστήσει κυρίαρχο επενδυτικό τόπο για σημαντικές επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς.


Μπάράζ επενδυτικών κινήσεων – Η περίπτωση της Βερβέροντας

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η περιοχή της Ερμιονίδας έχει 170 χιλιόμετρα ακτογραμμής, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί μία σειρά από επενδύσεις οικιστικού αλλά και τουριστικού χαρακτήρα. Επίκαιρο συνεχίζει να παραμένει την ίδια στιγμή το διακύβευμα που αφορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τη θέση Βερβέροντα που επίσης βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι, συνολικής έκτασης 624 στρεμμάτων. Η πρώτη προσπάθεια διενέργειας διαγωνισμού από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ το 2016, δεν προχώρησε, διότι εμφανίστηκαν εκκρεμότητες που σχετίζονταν με τον χαρακτήρα το ακινήτου, τις χρήσεις γης και άλλους παράγοντες. Μία δεύτερη προσπάθεια που επρόκειτο να γίνει για να βγει φέτος σε διαγωνισμό φαίνεται ότι πάγωσε ελέω προσφυγών από ισχυρούς κυρίως ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων στην περιοχή. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η περιοχή προσφέρει την δυνατότητα δημιουργία και ιδιωτικού αεροδρομίου για επιβατικά αεροσκάφη.

To πεντάστερο Costa Perla και το Waldorf Astoria του Royal Fund of Abu Dhabi

Ερχόμενοι τώρα στην περίπτωση του Costa Perla θα δημιουργηθεί πεντάστερο ξενοδοχείο καθώς και 10 βίλες προς πώληση. Επιπλέον, το παλιό Ermioni Club αποκτήθηκε από το Royal Fund of Abu Dhabi της βασιλικής οικογένειας του αραβικού και θα γίνει Waldorf Astoria, ένα από τα brands του ομίλου Hilton. Θυμίζουμε ότι το Waldorf Astoria είναι ένα brand, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τη Hilton και στην περίπτωση των Αθηνών για τους δύο τελευταίους ορόφους των πολυτελών κατοικιών που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στο κτίριο όπου στεγαζόταν το διάσημο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Και στην περίπτωση του πρώην Ermioni Club θα δημιουργηθεί και σε αυτή την περίπτωση ένας συνδυασμός πολυτελούς ξενοδοχείων και πολυτελών κατοικιών.

Ανακατασκευάζονται τα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli

Επιπλέον προβλέπεται η ανασύσταση και ανακατασκευή των δύο ξενοδοχείων AKS Hotels στην περιοχή της Χινίτσας και στο κέντρο του Πόρτο Χέλι. Ο λόγο για το AKS Hinitsa Bay και το AKS Porto Heli Hotel, τα οποία σήμερα είναι τεσσάρων αστέρων και μετά την αναβάθμιση και ανακαίνισή τους θα προκύψουν δύο πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες. Μάλιστα εκτός από την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων προβλέπεται και η αναβάθμιση του συνεδριακού κέντρου, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, το οποίο δημιουργήθηκε το 2010. Εμβληματικότερη όλων των επενδύσεων στην περιοχή είναι το Killada Hills σε συνδυασμό με την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ, όπου έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για το ποιος θα είναι ο διαχειριστής της μονάδας που θα δημιουργηθεί. Η πρώτη φάση της επένδυσης για το συγκεκριμένο πολυτελές συγκρότημα θα ολοκληρωθεί φέτος. Θυμίζουμε ότι στην περιοχή ήδη υφίστανται οι πολυτελείς μονάδες Amanzoe και Niki Beach.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ