ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και των δομών υγείας για να μην θρηνήσουμε ζωές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:50:00 μ.μ. | | |
Ασθενοφόρα
Τις τελευταίες μέρες είδαμε και στον Δήμο Επίδαυρου τις τραγικές ελλείψεις του κράτους και στην μεταφορά των ασθενών. Σε αρκετές περιπτώσεις που ζητήθηκε η συνδρομή ασθενοφόρου, αυτό ήρθε με καθυστέρηση, έως και μια ώρα, καθώς στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού δεν υπάρχει 24ωρη βάρδια και το ασθενοφόρο έρχεται από την Αγία Τριάδα. 

Στην πλειοψηφία των περιστατικών μάλιστα δεν υπάρχει ούτε γιατρός στην περιοχή για να δώσει τις πρώτες βοήθειες αφού γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Νέας Επιδαύρου δεν υπάρχει εδώ και μήνες και ο γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο της Παλαιάς Επιδαύρου είναι ελάχιστες μέρες το μήνα στο ιατρείο. Την Παρασκευή (21/07) μάλιστα λόγω έκτακτης ανάγκης εφημέρευσης ήταν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου… Το Κ.Υ. Λυγουριού καλύπτει μόλις το ένα τρίτο από τις βάρδιες με αποτέλεσμα τον περισσότερο καιρό η περιοχή να μένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο.

Οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί) κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθούν με αυτοθυσία στις αυξημένες ανάγκες, όμως το έργο τους σαμποτάρεται κυριολεκτικά από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Την ίδια ώρα από το 2016 μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 550 διασώστες και έχουν προσληφθεί μόλις 46 μόνιμοι. Τα τραγικά κενά δεν μπαλώνονται με οδηγούς απορριμματοφόρων και πυροσβέστες από τις δραματικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου και από την αποδεκατισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου, με στρατιώτες και εργαζόμενους που δεν έχουν καμιά απολύτως επαγγελματική και επιστημονική σχέση με την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και με την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που εντάσσει ως οδηγούς πληρωμάτων στρατιωτικούς, πυροσβέστες και υπαλλήλους του δήμου είναι άκρως αντιεπιστημονική και επικίνδυνη αφού στο ασθενοφόρο ο οδηγός είναι και διασώστης και ο διασώστης είναι και οδηγός.

Ένα είναι σίγουρο. Είναι σκόπιμη η υποστελέχωση με στόχο την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών. Αντί για προσλήψεις οδηγών και διασωστών στο ΕΚΑΒ είχαμε την ιδιωτικοποίηση αρχικά των δευτερογενών διακομιδών με κρατικό χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Ευθύνη εκτός από τις κυβερνήσεις έχουν και οι χειροκροτητές αυτής της πολιτικής σε Περιφέρεια και Δήμο.

Διεκδικούμε:

Να επιχειρεί όλο το 24ωρο ασθενοφόρο μόνιμα στο Δήμο Επιδαύρου, πλήρως στελεχωμένο από μόνιμο γιατρό και διασώστες.

Άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών στον τόπο του συμβάντος από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και διασώστες) κάτι που θεωρείται τελείως απαραίτητο σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Να στελεχωθούν τώρα πλήρως το Κ.Υ. Λυγουριού και τα περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα!

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο περιμένοντας το 166, να μην δούμε συνανθρώπους μας να καταλήγουν σε καρότσες αγροτικών. Κάθε λεπτό που περνάει στοιχίζει ακριβά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ