ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ναύπλιο: Ξεκινά και φέτος το Κατηχητικό Σχολείο Πυργιωτίκων "Πνοή ζωής"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | | |
Μικρά παιδιά παίζουν
Ξεκινάει και φέτος με πολλή χαρά το κατηχητικό σχολείο στα Πυργιώτικα Αργολίδας ,κάθε Κυριακή στις 16:00 μμ.

Το κατηχητικό λειτουργεί για παιδιά όλων των ηλικιών. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πυργιωτίκων ,από τους κατηχητές Βασίλη Κορολή και Μαρία Τέγκου .

Στις μέρες μας, είναι κοινώς αποδεκτό πως, χαρακτηριστικό του σωστού γονέα είναι να προσφέρει πάντα το καλύτερο στα παιδιά του. Όλοι επιθυμούμε έξυπνα, καλά, κοινωνικά και ιδιαίτερα παιδιά. Έτσι, τους προφέρουμε τα καλύτερα σχολεία και φροντιστήρια, τις καλύτερες εξωσχολικές δραστηριότητες, προκειμένου να τα δουμε κοινωνικά καταξιωμένα και οικονομικά ευήμερα.

Πολλές φορές όμως, δυσκολευόμαστε να δούμε τα παιδιά μας απλά ευτυχισμένα, σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, περιστοιχισμένα από καλοπροαίρετους ανθρώπους. Είναι αλήθεια, πως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε και να ελέγχουμε οποιαδήποτε επιρροή τους, εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς, ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Στην προσπάθεια να δώσουμε τα πάντα στα παιδιά μας, πολλές φορές αμελούμε να τους δείξουμε τι είναι η αληθινή χαρά.Ε πομένως, αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους δώσουμε τις βάσεις που θα τα βοηθήσουν να κρίνουν το σωστό και να το ξεχωρίζουν από το λάθος.

Πολλά από τα παιδιά που βίωσαν την αληθινή χαρά σε κάποιο κατηχητικό σχολείο της ενορίας τους, άλλαξαν με τον καιρό νοοτροπία και άρχισαν να βλέπουν τη ζωή κυριολεκτικά με άλλα “μάτια”. Μέχρι και σήμερα, τα κατηχητικά θεωρούνται ξεπερασμένα. Αυτό συμβαίνει λόγω άγνοιας ή ελλιπούς γνώσης. Στην εποχή μας τα κατηχητικά σχολεία δραστηριοποιούνται δυναμικά μέσα στο πολιτισμικό κεφάλαιο ως έκφραση της κοινωνικοποίησης των παιδιών μέσω διαφόρων προγραμμάτων, ενώ άπειρο κατηχητικό υλικό βρίσκεται διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Μέσα από τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου τα παιδιά είναι σε θέση να διακρίνουν τους ποικίλους κινδύνους και τις παγίδες της ζωής, ενώ έχοντας τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα στο διάβα της. Παράλληλα διδάσκονται ο σεβασμός και οι αξίες της κοινωνίας μας και καλλιεργείται η αγάπη για το Θεό, την πατρίδα και τους συνανθρώπους. Μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, τα παιδιά αποφορτίζονται από την πίεση, το βάρος και την κούραση της καθημερινότητας, όταν την ίδια στιγμή κοινωνικοποιούνται μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας.

Το κατηχητικό σχολείο συμπληρώνει το έργο των γονέων και των δασκάλων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Είναι καιρός να σκεφτούμε να στείλουμε τα παιδιά μας στη θαλπωρή της Εκκλησίας, εκεί που υπάρχει αγάπη και ασφάλεια, εκεί που το παιδί μας θα αναπτύξει ισχυρό χαρακτήρα και θα μάθει να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, να αγαπάει και να εκφράζει ελεύθερα τη σκέψη και τα συναισθήματά του. Το παιδί στο κατηχητικό σχολείο δεν έχει να χάσει τίποτα, ελάχιστες ίσως ώρες, οι οποίες όμως θα αποδειχθούν στο μέλλον βάλσαμο τόσο για το ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για το σύνολο της κοινωνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ