ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με παρουσία και από την Αργολίδα το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στην Βέροια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | |
Χοροδιδάσκαλοι
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 η Λ.Ε.Ε.Δ.Ε.Π. "ΗΛΙΟΕΙΔΕΙΑ" πραγματοποίησε με επιτυχία υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας, το 6ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Γυμνασίου Βέροιας, με συμμετοχή χοροδιδασκάλων και χορευτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. 

Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 φίλοι της παράδοσης από Αττική, Αργολίδα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Πιερία, Σπάρτη, Φλώρινα και Χαλκιδική.

Οι περιοχές που παρουσιάστηκαν στο φετινό σεμινάριο ήταν οι Κυκλάδες και τα Φάρασα της Καππαδοκίας. Συγκεκριμένα, οι εισηγητές κ. Ασβεστάς Βασίλης και κ. Λιάρος Γιώργος απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το χορευτικό ύφος κάθε περιοχής στους συμμετέχοντες με τη βοήθεια βιωματικών χορευτών και ζωντανής μουσικής.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κώστας, η περιφεριακή σύμβουλος Ημαθίας κα. Τζήμα Συρμούλα, ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βέροιας κ. Ασλανίδης Λάζαρος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Διαμάντης Στέργιος.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τιμήθηκαν από το δήμαρχο Βέροιας για τη συμβολή τους στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης των Φαράσων Καππαδοκίας η κα. Ανδρονικίδου Βασιλική, ο κ. Γεωργιάδης Χρήστος, ο κ. Θεοδωρίδης Γρηγόρης, η κα. Μουρβετίδου Μιράντα, ο κ. Κοσκερίδης Βαγγέλης και η κα. Κοσμόγλου Σοφία.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά μαντίλια χορού ανανεώνοντας το ραντεβού για το 7ο σεμινάριο τις 23 Μαρτίου του 2025. Την ευχάριστη ατμόσφαιρα συμπλήρωσε ο πλούσιος μπουφές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του σεμιναρίου, την επιμέλεια του οποίου είχαν η κα. Φιλικά Ελπίδα και η κα. Καράγια Δήμητρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμο Βέροιας και τον δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο για τη συνδιοργάνωση και την υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς και τη γραμματέα του Δήμου Βέροιας κα. Λέκκα Μίνα για την πολύτιμη συμβολή της. Επίσης τον Δ/ντή του 6ου Γυμνασίου Βέροιας κ. Χρυσή Σταμάτη για τη φιλοξενία και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού, το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέως «Ο Βαρασός», την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας, την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μυλοτόπου «Οι Καππαδόκες» για την παραχώρηση εκπαιδευτικού υλικού για τις ανάγκες του σεμιναρίου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το μέγα χορηγό:
Αφοί Ελευθεριάδη – elefBROS είδη μπάνιου

Αλλά και τους λοιπούς υποστηρικτές της διοργάνωσης:
- Γκαμπράνη Ελένη – Gabranisport
- Ζερζελίδη Δημήτρη – Παραδοσιακές Φορεσιές
- Καλαμαρινού Λένα - Παραδοσιακές Φορεσιές
- Κριαρά Γιώργο – Μπουγάτσα Ζαχαροπλαστείο
- Λυκοστράτη Βασίλειο – Olganos VL
- Μελικιώτου Καλλιόπη – Κοτόπουλα Ligth
- Μουταφτσή Νίκο - Ζαχαροπλαστείο
- Mπιλιούρης Α.Β.Ε.Ε.– Biliouris Packging
- Τσέλιο Σωτήρη – Πρατήριο καυσίμων SHELL
- Χατζηιωαννίδη Λάζαρο – Παθολόγο Διαβητολόγο

Το σεμινάριο δε θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία δίχως τη συμβολή των χοροδιδασκάλων μας Ασβεστά Βασίλη, Κατσίβελου Αποστόλη, Μάτσου Ιωάννας και Τσιαβού Δημήτρη καθώς και των μελών των χορευτικών μας τμημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ