ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Με σεβασμό και αγάπη στην Γυναίκα η εκδήλωση του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 π.μ. |
Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου
Μία ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό Ναυπλίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 αφιερωμένη με σεβασμό και αγάπη στην ΓΥΝΑΙΚΑ !! 

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο ,προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Ορφανού .

Μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου , ο Αντιδήμαρχχος κ. Κώστας Καράπαυλος εξήρε την ΓΥΝΑΙΚΑ αναφερόμενος στις γυναίκες που διακρίθηκαν για το πνεύμα και τη δράση τους από παλαιοτάτων χρόνων , σε μια εποχή που η γυναίκα δεν ήταν ούτε δεδομένη ,ούτε αποδεκτή .
 
Πρώτα εξήρε από την Ναυπλία την μορφωμένη και δυναμική Ναυπλιώτισσα την αείμνηστη ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ η οποία πρωτοστάτησε και ξεσήκωσε τους Ναυπλιείς με την φράση που είναι χαραγμένη στην προτομή της , έξω από το σπίτι της στην πλατεία Συντάγματος <<ΝΑΥΠΛΙΕΙΣ ΘΑΡΡΕΙΤΕ >> για την έξωση του ξενόφερτου βασιλέα ΟΘΩΝΑ. Εμφορείτο από βαθειά δημοκρατικά ιδεώδη και απεχθάνετο την μοναρχία.

Μετά εξήρε κι' άλλες άξιες γυναίκες παλαιές και σύγχρονες, όπως στην μαντάμ ΡΟΛΑΝ,ΤΗΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ.ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΪΛΑΚΗ,ΤΗΝ κ.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ,που ίδρυσε το Λαογραφικο Μουσείο Ναυπλίου και αναφέρθηκε και σε όλες τις ξεχωριστές γυναίκες του ΙΡΑΝ.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων σε όλες ,14 συνολικά,τις γυναίκες προέδρους όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδος.Στην συνέχεια απαγγέλθηκαν από διάφορες γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων ποιήματα με πρωταγωνίτριες γυναίκες που στάθηκαν αρωγοί σε ειρήνη και πολέμους δίπλα στον πολεμιστή γιο και άνδρα τους σε όλες τις εκφάνσεις της ιστορικής πορείας της Πατρίδας μας.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το γυναικείο φωνητικό σύνολο <<ΣΥΜΦΩΝΙΑ >> υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του μαέστρου. και αρχιμουσικού κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

Μιμίκα Σαλεσιώτη Δουλιγέρη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ