ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Νέο Σχολείο Αργολίδας: Επισκέψεις μαθητών των Ομάδων Προσανατολισμού του Λυκείου σε ΑΕΙ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | |
Νέο Σχολείο Αργολίδας
Επισκέψεις πραγματοποίησαν μαθητές των Ομάδων Προσανατολισμού του Λυκείου του Νέου Σχολείου σε ΑΕΙ.
 Επίσκεψη των μαθητών της ομάδας Τεχνολογικών και Θετικών σπουδών στο Πολυτεχνείο, 12/4/2024


Στο Πολυτεχνείο Αθηνών μας υποδέχτηκε ο κύριος Βρεττός Μουλός. Αφού περιηγηθήκαμε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της πολυτεχνειούπολης συνεχίσαμε στην αίθουσα υπολογιστών.

Στη συνέχεια, μας παρουσιάστηκαν εν συντομία οι σχολές του πολυτεχνείου.

Σειρά είχε η βάση δεδομένων της πολυτεχνειούπολης ενώ παρακολουθήσαμε και ένα εργαστήριο φωτονικής σχετικά με τις οπτικές ίνες και τις εφαρμογές τους σε διάφορους τομείς.

Υπεύθυνος καθηγητής: κ Γραμματικός Δημήτριος.
Επίσκεψη στη Νομική σχολή Αθηνών:

Οι μαθητές του προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ και Β’ Λυκείου, καθώς και οι επιθυμούντες αυτού, της Α’ Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν μια από τις πιο περιζήτητες σχολές του 1ου επιστημονικού Πεδίου.

Η νομική Σχολή των Αθηνών ιδρύθηκε στις 24 Απριλίου του 1837 και ήταν μια από τις πρώτες τέσσερις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι μαθητές του Νέου Σχολείου φτάνοντας στην οδό Σόλωνος 57 συνάντησαν το κτήριο, στο οποίο βρίσκονται αρκετές από τις αίθουσες, που διδάσκονται οι φοιτητές. Οι φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, μας εξήγησαν πως στο συγκεκριμένο χώρο συστεγάζονται το παλαιό και το νέο κτήριο της Νομικής Σχολής.

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε λίγο πιο κάτω στην οδό Σόλωνος 104, για το προγραμματισμένο ραντεβού μας, στη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής. Η επιβλητικότητα του κτηρίου εντυπωσίασε τα παιδιά. Το κτήριο του Παλαιού Χημείου, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εrmst Ziller, θεμελιώθηκε το 1887 και εγκαινιάστηκε το 1890. Από το 2016 στο χώρο αυτό βρίσκεται η νέα Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, που αποτελεί μετεξέλιξη των Νομικών Φροντιστηρίων – Σπουδαστηρίων. Η ξενάγηση από τις κυρίες Χουντάλα και Κατσέα ήταν άκρως κατατοπιστική και βοηθητική, ιδιαιτέρως για τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Αμέσωςκατευθυνθήκαμε προς την οδό Κοραή, για να συναντήσουμε την υποψήφια διδακτόρισσα του Ποινικού Δικαίου, κ. Σκούμπου. Η κ. Σκούμπου μίλησε στα παιδιά για την τεράστια αξία της ύπαρξης της νομικής επιστήμης στις ζωές μας, καθώς και για τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια, που απαιτούν οι υψηλοί στόχοι!

Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για τα παιδιά! Τους ευχαριστούμε όλους για τη θερμή υποδοχή τους και ιδιαιτέρως την κ. Στρακαντούνα Βασιλική, την υπεύθυνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε πολύ τη φιλόλογο κ Μαριάννα Μπορμπόλη.
Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΟΠΑ μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη της ξενάγησης κα Λιζετα Σπανού, ξεκινώντας με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα πρώτα χρόνια του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις σχολές ξεχωριστά ενώ ξεναγηθήκαμε σε τμήμα της βιβλιοθήκης και σε αίθουσες πληροφορικής και ΔΕΤ. Στο τελικό σκέλος της ξενάγησης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για τις σχολές του πανεπιστημίου, τα προγράμματα καθώς και για το γραφείο διασύνδεσης.

Υπεύθυνος καθηγητής: κ Παναγιώτης Κατσίγιαννης.
Επίσκεψη στην Ιατρική σχολή Αθηνών με την Ομάδα μαθητών προσανατολισμού Υγείας του Νέου Σχολείου.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε ΑΕΙ ξεναγηθήκαμε στις 12 Απριλίου στην Ιατρική Αθηνών και συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε υπό την επίβλεψη των κκ ANTΩNOΠOYΛOΥ MD, PhDc, EIΔIKEYOMENOΣ OPΘOΠAIΔIKOΣ XEIPOYPΓOΣ, EΠIΣTHMONIKΟΣ ΣYNEPΓATHΣ EPΓAΣTHPIOY ANATOMIAΣ - "ANATOMEIO" IATPIKHΣ ΣXOΛHΣ AΘHNΩN και N. ΠAΠΠA, MSc, PhDc, ΦAPMAKOΠOIOΣ, EΠIΣTHMONIKOΣ ΣYNEPΓATHΣ EPΓAΣTHPIOY ANATOMIAΣ - "ANATOMEIO" IATPIKHΣ ΣXOΛHΣ AΘHNΩN: 

- Μουσείο Ανατομίας

- Αμφιθέατρο

- Αναγνωστήριο

- Αγγλόφωνο τμήμα

- Capmus

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ Κουραβέλου Πένυ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ