V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Το 9ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο σηματοδότησε άλλη μια χρονιά μεγάλης επιτυχίας

Πολυτελή σκάφη
Το 9ο Mediterranean Yacht Show (MEDYS) ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ναύπλιο μετά από πέντε ημέρες, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινότητας του yachting και των επαγγελματιών του yachting.

Έχοντας αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση ναύλωσης σκαφών με πλήρωμα στον κόσμο, η MEDYS γιόρτασε φέτος τη 10η επέτειό της από την ίδρυσή της . Για άλλη μια φορά συγκέντρωσε την crème de la crème των γιοτ που λειτουργούν με ελληνική επαγγελματική άδεια , εκατοντάδες επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο και δεκάδες εκθέτες με προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το yachting.

Η 9η διοργάνωση της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2024, στο λιμάνι του Ναυπλίου και για άλλη μια φορά ανέδειξε τη δυναμική του ελληνικού yachting, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως αιχμή του δόρατος του θαλάσσιου τουρισμού.

Το φετινό Show σημείωσε ρεκόρ με 102 γιοτ με αθροιστικό LOA 3,9 χιλιομέτρων που εγγράφηκαν για συμμετοχή μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από το άνοιγμα των εγγραφών, δημιουργώντας μια εκτενή λίστα αναμονής, ενώ οι ναυλώσεις της τελευταίας στιγμής εμπόδισαν κάποια από αυτά να παρευρεθούν. Την Έκθεση επισκέφτηκαν 760 επαγγελματίες του κλάδου από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Έκθεση έχουν μόνο σκάφη μήκους 24 μέτρων και άνω , η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε πολυτελή γιοτ.

Κατά την τελετή έναρξης του 9ου Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου, ο κ. Μιχαήλ Σκουλικίδης , Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Yachting , δήλωσε: «Η φετινή έκθεση έχει ιδιαίτερη σημασία για όλα τα μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Yachting. Σηματοδοτεί μια δεκαετία συνεχούς ανάπτυξης και αξέχαστων στιγμών - ένα ορόσημο που μιλάει πολύ για το συλλογικό μας ταξίδι, το πάθος, την ανθεκτικότητα και την αφοσίωση στην αριστεία. Πριν από μια δεκαετία, ήταν άγκυρες που ζυγίζουν για ένα όνειρο. Ένα όνειρο να μοιραστείτε τη γοητεία του ελληνικού yachting με όλο τον κόσμο και να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα που δεν μοιάζει με καμία άλλη για επαγγελματίες του κλάδου. 

Χρειάστηκε χρόνος και ομαδική δουλειά, αλλά μετατρέψαμε αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα. Είμαστε η μεγαλύτερη έκθεση ναύλωσης γιοτ με πλήρωμα στον κόσμο και είναι έτσι εδώ και αρκετά χρόνια. Και είμαστε σίγουρα ένα από τα B2B γεγονότα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των superyacht. Η καρδιά και η ψυχή που συμμετέχουν στο σόου κάθε έτους, η αφοσίωση της ομάδας μας και η υποστήριξη των παρευρισκομένων μας, ήταν ο άνεμος στα πανιά μας. Όλοι μαζί ήμασταν που τοποθετήσαμε σταθερά το ελληνικό yachting στο παγκόσμιο προσκήνιο. Αλλά το ταξίδι μας περιελάμβανε πολλά περισσότερα από την επίδειξη πολυτελών γιοτ. Αφορούσε τη δημιουργία και την ενίσχυση των συνδέσεων, την έναρξη συζητήσεων, την ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών, την ευαισθητοποίηση σχετικά με σημαντικά ζητήματα και τελικά την ώθηση της αλλαγής».

Στην τελετή έναρξης παρέστη η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Τρύφων Κοντιζάς, Β' Υποδιοικητής Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος HCG; Δημήτρης Ορφανός, Δήμαρχος Ναυπλιέων. και Γιώργος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Μετά την τελετή έναρξης ακολούθησε δεξίωση καλωσορίσματος μια μοναδική βραδιά στο ιστορικό φρούριο Παλαμήδι με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Fortissimo.

Αριθμός θαλαμηγών : 102 εγγεγραμμένα γιοτ
Σύνολο αθροιστικού LOA εγγεγραμμένων γιοτ : 3,9 χιλιόμετρα
Αριθμός επισκεπτών: 760 επαγγελματίες του κλάδου
Χώρες που εκπροσωπούνται: 30 χώρες
Αριθμός Εκθετών: 45 περίπτερα εκθετών

Το MEDYS είναι η μοναδική εκδήλωση αυτού του διαμετρήματος στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στο πολυτελές yachting. Η σημαντική προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο επιβεβαιώνει την επιτυχία και τη σημασία της παράστασης για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό. Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν ήταν οι TWW, Burgess, Edmiston, Fraser, IYC, Yachting Partners International, Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, Northrop & Johnson, Yachtzoo, Luxury Charter Group και άλλες.

Όπως κάθε χρόνο, ο Διαγωνισμός Αρχιμαγείρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Mediterranean Yacht Show. Τιμώντας την περιοχή της Αργολίδας, στο 9ο Mediterranean Yacht Show οι συμμετέχοντες σεφ θαλαμηγών κλήθηκαν να δημιουργήσουν κυρίως πιάτα με βασικό συστατικό τα πορτοκάλια.

Στη φετινή κριτική επιτροπή συμμετείχαν δύο διακεκριμένοι σεφ, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, από το Delta Restaurant στην Αθήνα , το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin και ο Luca Piscazzi από το Pelagos Restaurant στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με ένα αστέρι Michelin.

Η παράσταση συνδιοργανώνεται από τον Ελληνικό Ναυτικό Σύνδεσμο και τον Δήμο Ναυπλιέων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Χορηγοί :

Platinum Χορηγός : Ελίν

Χρυσοί Χορηγοί : Eurobank Private Banking, Alpha Mare

Ασημένιος Χορηγός : Jotun

Παγκόσμιος επίσημος χορηγός μέσων ενημέρωσης: Boat International

Ελληνικός Επίσημος Χορηγός Μέσων Ενημέρωσης: Skipper on Deck

Χορηγοί : Chauffeur Greece, Domain Skouras, Rina

Με την υποστήριξη: Trinity Events
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ