ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων Δημοτικών Βρεφικών - Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:55:00 π.μ. |
Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό το διάστημα, αγωνίζεται για σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια με το απαιτούμενο προσωπικό, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. 

Ως Σύλλογος προβήκαμε σε μια σειρά από ενέργειες και διαπιστώσαμε προβληματικά κτίρια και προαύλιους χώρους. 

Στη συνάντηση με την προϊσταμένη της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την πυρασφάλεια των κτιριων διαπιστώθηκε ότι μπορεί μεν όλοι οι παιδικοί σταθμοί να διαθέτουν συστήματα πυρασφάλειας, όμως τα παθητικά μέσα πυρόσβεσης (πυρανίχνευση, sprinklers) δεν έχουν συντηρηθεί ως έπρεπε και δεν λειτουργούν. 

Αντίστοιχα, μετά από αποστολή αιτημάτων και υπομνημάτων στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για την καταλληλότητα των κτιρίων, τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ελέγχους, ενημερωθήκαμε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν ήταν μόνο οπτικοί, χωρίς ηλεκτρολογικούς ελέγχους, αντισεισμικούς, στατικότητας, πιστοποιητικά καταλληλότητας κ.α. και δεν έχουμε ακόμα ενημερωθεί για το αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στα κτίρια. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε: 

● Στον 2ο παιδ. σταθμό, χρειάζεται επισκευή, συντήρηση και επέκταση στο δάπεδο του προαύλιου χώρου, στήριξη υδρορροής κ.α. 

● Στον 5ο παιδ. σταθμό Μιδέας υπάρχουν επικίνδυνα σημεία στο προαύλιο και ακατάλληλα εξωτερικά παιχνίδια για βρέφη και νήπια. 

● Στο προαύλιο του 6ου υπάρχουν κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού δικτύου, όπου πρέπει να ελεγχθούν και να μεταφερθούν εκτός του αύλειου χώρου. 

● Στο προαύλιο του 1ου παιδ. σταθμού, λόγω κακοτεχνιών συγκρατεί μεγάλη ποσότητα υγρασίας με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην προαυλίζονται όταν έχει πολλή υγρασία ή βρέχει. 

Επίσης, μετά από υπόμνημα στην υγειονομική υπηρεσία, λάβαμε σχετική έκθεση με μια σειρά παρατηρήσεις και προβλήματα που αφορούν κανόνες υγιεινής όπως μη διενέργεια μυοκτονιών, οδηγίες συντήρησης νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κ.α. 

Με βάση όλα αυτά, πραγματοποιήσαμε επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ορφανό και τον υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς Αντιδήμαρχο κ. Δικαίο, όπου εκθέσαμε τις ανησυχίες μας και τους φόβους μας για την επικινδυνότητα των κτιρίων καθώς δεν διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας μέσα σε αυτά. 

Ωστόσο, ο καιρός περνάει και συνεχίζουμε να ζούμε με την ανασφάλεια καθώς στις άμεσες δεσμεύσεις που μας δόθηκαν από τη δημοτική αρχή, ήταν η άμεση συντήρηση των σταθερών συστημάτων πυρασφάλειας, όπου δεν ενημερωθήκαμε αν προχώρησε. 

Επιπλέον, θέσαμε γραπτώς μια σειρά από ερωτήματα όπως μεταξύ άλλων, για την πραγματοποίηση πρωτοβάθμιων προσεισμικών ελέγχων και δευτεροβάθμιων αντισεισμικών, την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και περιμένουμε την γραπτή απάντηση του κ. Δικαίου. 

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλίου, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει το πρώτο σχολείο των παιδιών μας ένας χώρος όπου πραγματικά θα αναπτύσσονται γνωστικά και ψυχοκοινωνικά με ασφάλεια και όλα τα σύγχρονα επιστημονικά μέσα της εποχής μας. 

Καλούμε όλους τους γονείς να διεκδικήσουμε όλοι μαζί όσα έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας! 

Καλούμε κάθε γονιό και παιδαγωγό σε κοινό αγώνα για: 

● Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα κτήρια των παιδικών σταθμών. 

● Να δοθεί γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από το Δήμο για την κάλυψη των αναγκών των σταθμών των παιδιών μας! 

● Να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κτηρίων των Παιδικών Σταθμών που πρέπει να γίνουν ή μένουν ανολοκλήρωτες. Άμεση αποκατάσταση και επισκευή των προαύλιων χώρων! 

● Μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν οι σταθμοί. 

● Να ενσωματωθούν στα τεχνικά προγράμματα του δήμου, με κρατική χρηματοδότηση, οι κατασκευές νέων παιδικών σταθμών. 

Τέλος, θεωρούμε δεδομένο ότι οι σταθμοί θα ανοίξουν 1η Σεπτεμβρίου όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας τους και ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΌΣ! 

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε όλους τους γονείς σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΪΟΥ, στις 17:00 στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΟΣΕ, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας. 

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη. 

Το ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ