ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης από το Άργος: Nα μην γυρίσουμε πίσω στις εποχές που η χώρα ήταν «ξέφραγο αμπέλι» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Πρωθυπουργός
Την πόλη του Άργους εν όψει των ευρωεκλογών επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαϊου ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το παλαιό Δημαρχείο του Άργους, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και κομματικά στελέχη της ΔΕΕΠ Αργολίδας.

Πρωθυπουργός
Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου, όπου προσκύνησε τα ιερά λείψανα του Αγίου, και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και τον Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή.
Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του:

Κύριε Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Είναι πάρα πολύ συγκινητική η υποδοχή σας σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν από μία ακόμα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία είμαι πια απολύτως πεπεισμένος, έχοντας ήδη γυρίσει όλη την Ελλάδα, ότι θα είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές. Με τη νεολαία μας πάντα στην πρώτη γραμμή.
Και θέλω να σας πω ότι είμαι τόσο σίγουρος ότι θα είμαστε νικητές, και με μεγάλη διαφορά, σε αυτές τις εκλογές, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ευρωεκλογές. Και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται πάντα με ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα: εμείς είμαστε το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή πρωτεργάτη τότε, οραματιστή, έβλεπε πολύ μακριά.
Εμείς είμαστε το κόμμα που το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, με τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από τους τραγικούς χειρισμούς της τότε κυβέρνησης, κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, βάζοντας το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος.
Και εμείς είμαστε το κόμμα που από το 2019, σταθερά, τολμηρά, αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τη χώρα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και το καταφέρνουμε, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες.
Το 2024 η φωνή της Ελλάδος ακούγεται πια πολύ δυνατή στις Βρυξέλλες. Σκεφτείτε πώς ήμασταν και πού ήμασταν το 2019 και πού βρισκόμαστε σήμερα. Και πόσες σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, με την Ελλάδα όχι πια ουραγό, αλλά πρωταγωνιστή των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Και αυτό θα είναι επίσης το μεγάλο ζητούμενο των ευρωεκλογών: να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη και να αγωνιζόμαστε να εξασφαλίζουμε ευρωπαϊκές πολιτικές, ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνουμε τη ζωή της καθεμιάς και του καθενός καλύτερη. Για να προσεγγίζουμε στην ποιότητα ζωής την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με τη δική σας στήριξη και με τη δική σας εμπιστοσύνη.
Πετύχαμε πολλά στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια. Σημαντικότερη επιτυχία, ίσως, το Ταμείο Ανάκαμψης, έφερε 36 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα. Προσωπικά το διαπραγματεύτηκα, πέντε μερόνυχτα στις Βρυξέλλες, αλλά γυρίσαμε πίσω με μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Και τα χρήματα αυτά έχουν ήδη αρχίσει και εκταμιεύονται και αφήνουν το αποτύπωμά τους παντού, σε ολόκληρη τη χώρα.
Προσθέστε σε αυτά και τους πολλούς ευρωπαϊκούς πόρους από τα ταμεία συνοχής, τους πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Δήμοι.
Το στοίχημα, λοιπόν, της επόμενης μέρας είναι σαφές: μετά τις 9 Ιουνίου θα εξακολουθεί η φωνή της πατρίδας μας να ακούγεται δυνατή και ισχυρή στην Ευρώπη; Θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης με ακόμα περισσότερους πόρους για πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να κινηθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης;
Θα διαπραγματευτούμε ξανά την Κοινή Αγροτική Πολιτική με παρεμβάσεις προς όφελος των αγροτών μας; Θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που φυλάει με ασφάλεια τα σύνορά μας; Για να μην γυρίσουμε πίσω στις εποχές που η χώρα ήταν «ξέφραγο αμπέλι».
Θα μπορέσουμε να βάλουμε και την Ευρώπη μπροστά στη μάχη κατά της ακρίβειας και ειδικά στις πρακτικές κάποιων πολυεθνικών εταιριών που μπορεί να βλέπουν την Ελλάδα ως μια μικρή αγορά και να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Ευρώπη.
Για όλα αυτά θα χρειαστούμε, φίλες και φίλοι, τη βοήθεια της Ευρώπης. Και εγώ θέλω όταν θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου και όταν θα συγκροτηθεί το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο στα μέσα Ιουλίου, να μπορούμε να πάμε και να εξακολουθούμε να λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη και η πιο ισχυρή φωνή εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και θα το πετύχουμε με τη δική σας στήριξη.
Το 2024 δεν είναι 2019, αναφέρομαι στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Τα πράγματα, για να το πω απλά, έχουν ζορίσει. Έχουμε έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε περάσει από πανδημία, έχουμε περάσει από ενεργειακή κρίση, η Μέση Ανατολή φλέγεται. Σε αυτή τη συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, να διατηρήσει αυτό το οποίο έχει κερδίσει με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια: ένας ισχυρός παράγων γεωπολιτικής σταθερότητας σε μία ασταθή γειτονιά.
Σε αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση, να ακούγεται η φωνή της Ελλάδας ισχυρή στην Ευρώπη έχει πολύ μεγάλη σημασία, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, για το πώς θα διεκδικήσουμε ένα επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για γεωπολιτικούς λόγους.
Και αναρωτιέμαι, φίλες και φίλοι, ποιον θα εμπιστευόσασταν στις Βρυξέλλες να κάνει μία τέτοια διαπραγμάτευση την επόμενη μέρα; Ποια πολιτική δύναμη και ποιους ευρωβουλευτές; Αυτούς οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν βήμα-βήμα να ενισχύσουν το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη ή αυτούς οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία συκοφαντούν την Ελλάδα στην Ευρώπη;
Θέλω στις 9 Ιουνίου το βράδυ, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο. Και να απαντήσετε με την ψήφο σας σε όλους αυτούς οι οποίοι έρχονται και λένε τι; Δεν λένε τίποτα για την Ευρώπη, δεν λένε τίποτα για όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα. Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει μόνο, πώς θα «κοντύνει» η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης.
Θέλω, λοιπόν, τελειώνοντας, να σας ζητήσω αυτή την πολύ ωραία εικόνα συστράτευσης και συσπείρωσης την οποία βλέπω σήμερα στο Άργος να την αναπαράγουμε και να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.
Ξέρουμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία, ως Νεοδημοκράτες να κάνουμε εκλογές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, πόρτα-πόρτα, όπως ξέρουμε πάντα να κάνουμε. Να βρούμε τους αναποφάσιστους, προβληματισμένους συμπολίτες μας, να τους εξηγήσουμε με απλά λόγια γιατί αυτή η κάλπη έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την ομιλία του κ. Μητσοτάκη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ