V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας «από τον Ήχο των Έργων» στο «Κύμα» και στα Λουλούδια του Βοτανικού Κήπου

Θεατρική παράσταση
Την Παρασκευή 14/02/2025 το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στο πλαίσιο διδακτικών επισκέψεων ταξίδεψε στην Αθήνα και περιπλανήθηκε σε διάφορα μέρη πολιτισμού.

Το Λύκειο επισκέφτηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη», για να παρευρεθεί στην έκθεση της εικαστικού Ειρήνης Γκόγκουα «Ο ήχος των έργων». Η εικαστικός παρουσίασε στα παιδιά την σύλληψη της ιδέας της πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, που θα γίνουν την Κυριακή.
Δίπλα σε κάθε έργο υπάρχει ένας κωδικός γρήγορης ανταπόκρισης (QR code) ο οποίος, όταν σκαναριστεί μέσω του κινητού τηλεφώνου, αναπαράγει τη μουσική σύνθεση που έχει συνθέσει ο δημιουργός για το συγκεκριμένο έργο. Κάθε έργο παράγει τους δικούς του ήχους και μελωδίες.

«Ο ήχος που αποπνέει ένα έργο δεν μπορεί να διαχωριστεί από τις αισθήσεις…Μιλάμε για συναισθησία…πρόκειται κατά την οποία ένα εκλυτικό ερέθισμα προκαλεί την αυτόματη, εκούσια, συναισθηματικά φορτισμένη και συνειδητή αντίληψη μιας φυσικής ή εννοιολογικής ιδιότητας που διαφέρει από αυτήν του εκλυτικου αιτίου» αναφέρει ο Κώστας Πόταγας, καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Το σύνολο πνευστών του ΜΣΑ με μαέστρο τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας Σπύρο Μαρίνη αφιέρωσε μουσικά έργα στην εικαστικό, την επαίνεσε για την πρωτότυπη ιδέα της και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της έργα.
Οι μαθητές της Γ’Γυμνασίου παρακολούθησαν την παράσταση «Το Κύμα» , στο θέατρο Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Πρόκειται για έργο που βασίζεται σε ένα πραγματικό κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε το 1967 από τον Ρον Τζόουνς, καθηγητή πολιτικής ιστορίας σε Λύκειο της Καλιφόρνια.
Στην παράσταση, ένας μάλλον αντισυμβατικός καθηγητής ιστορίας, στα πλαίσια ενός "πειράματος" οργανώνει τους μαθητές της τάξης του σύμφωνα με τα ναζιστικά πρότυπα. Το "διδακτικό" παιχνίδι ρόλων όμως, πάρα πολύ σύντομα, ξεφεύγει από τα όρια και τον έλεγχο, παγιδεύοντας όλους όσοι συμμετέχουν.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη του έργου, που τους κέντρισε το ενδιαφέρον και σίγουρα έθεσε ερωτήματα για συζητήσεις, εντός και εκτός τάξης.
Τέλος, οι Α’ και Β’ τάξεις Γυμνασίου περιηγήθηκαν στο Βυζαντινό μνημείο της Μονής Δαφνίου και ήρθαν σε επαφή με τη ναοδομία της μεσοβυζαντινής εποχήςκαι την τέχνη των ψηφιδωτών. Στη συνέχεια περιπλανήθηκαν μέσα από τις φυσιολατρικές διαδρομές στον Βοτανικό κήπο Διομήδους, γνώρισαν από κοντά φυτά και λουλούδια και βίωσαν τη συνύπαρξη μνημείων και φύσης στο αστικό τοπίο.
Η διδασκαλία, η ικανοποίηση, η χαρά καθώς και η άψογη συμπεριφορά των μαθητών/-τριών του σχολείου μας ήταν η καλύτερη επιβράβευση της ημέρας!!!

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ