V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

Απεργιακή κινητοποίηση των Κτηνιάτρων του Δημοσίου

Συνέντευξη Τύπου
Στα γραφεία του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και από κοινού με το Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.), δόθηκε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025. 

Το θέμα ήταν η προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 10/02/2025 για τους μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών - Κτηνιάτρων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου και των Περιφερειών της χώρας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) μετά την σχετική εισήγηση της Π.Ε.Κ.Δ.Υ, .

Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν ήταν:

· Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης:

- Η άμεση στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της χώρας με προσλήψεις κτηνιάτρων για την κάλυψη των λειτουργικών κενών και με προσλήψεις προσωπικού για τη διοικητική και οικονομική εύρυθμη λειτουργία τους

- Η έκδοση της ειλημμένης απόφασης για τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, καθώς και η χορήγηση στους Κτηνιάτρους που ασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες για την οποία οι Υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπουν στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και αντίστροφα.

· Η ολόπλευρη και αυτονόητη στήριξη του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην κινητοποίηση των δημόσιων Κτηνιάτρων – μελών του και σε όποιες δράσεις αποφασιστούν στην συνέχεια.

· Η αποφασιστική συμβολή των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των πρόσφατων σοβαρών επιζωοτιών (πανώλη και ευλογία των αιγοπροβάτων) που έπληξαν την ελληνική κτηνοτροφία.

· Τα πάγια αιτήματα της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της δημόσιας κτηνιατρικής υπηρεσίας.

· Ο αντίκτυπος της απεργίας των δημόσιων Κτηνιάτρων στη Δημόσια Υγεία, στην κτηνοτροφία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

· Οι επόμενες δράσεις και στρατηγικές της Π.Ε.Κ.Δ.Υ..

Στη Συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες, ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Νίκος Νιφόρας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. κ. Κωνσταντίνος Μήλιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Παραρτήματος της Π.Ε.Κ.Δ.Υ. κα. Βασιλική Αγά και το Μέλος του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Θανάσης Πετρόπουλος.

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας /
Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ