V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025

Το Ναύπλιο μέσα από τον φακό και τα κείμενα του Γιώργου Ρουβάλη

Ασπρόμαυρη φωτογραφία
Σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 19.00 στην «ΟΙΚΙΑ ΡΟΥΒΑΛΗ-ΡΑΜΙΡΕΖ», δωρεά στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, θα παρουσιαστούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα βιβλία του Γιώργου Ρουβάλη, οι οποίες, ξεπερνώντας το καθημερινό τους περιεχόμενο, μεταμορφώνονται σε ποιητικές στιγμές με ιδιαίτερη αισθητική και κοινωνικοπολιτισμική αξία. 

Ως μάρτυρες του «πνεύματος του τόπου», καταγράφουν χαρακτηριστικά τοπόσημα του Ναυπλίου σε μια εποχή αλλαγών, ενισχύοντας τη νοσταλγία και τη ρομαντική θεώρηση της πόλης.

Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μέσω Ναυπλίου με τον Γιώργο Ρουβάλη» (σκηνοθεσία: Γιάννης Βουλτσίδης), το οποίο εξετάζει τη σχέση της μικροϊστορίας και της προφορικής παράδοσης σε αστικά περιβάλλοντα.

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική, καθώς ο Γιάννης Βουλτσίδης θα ερμηνεύσει μελοποιημένα τραγούδια από ισπανόφωνη ποίηση – ένας χαιρετισμός στον Ρουβάλη, που υπήρξε από τους σημαντικότερους μεταφραστές ισπανόφωνων ποιητών.

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Οικία Ρουβάλη-Ραμίρεζ (Σιδηράς Μεραρχίας 25, Ναύπλιο)

Επικοινωνία: 27520 21915

Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε το Ναύπλιο μέσα από τον φακό και τα κείμενα ενός διακεκριμένου δημιουργού.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ