Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του μουσείου και να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τον τρόπο παραγωγής του μελιού και των άλλων προϊόντων, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, η γύρη και η πρόπολη.
Οι μέλισσες αποτελούν μοναδικό παράδειγμα μιας άρτια οργανωμένης κοινωνίας μέσα στην οποία κάθε μέλος έχει τον δικό του ρόλο και καθήκον.
Τόσο η βασίλισσα όσο και οι εργάτριες χαρακτηρίζονται από την ομαδικότητα και την εργατικότητα, αλλά και από τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τον βιολογικό κύκλο της μέλισσας και παράλληλα γνώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μελισσοκόμοι.
Κατά την παρουσίαση τονίστηκε η διατροφική αξία του μελιού και ο ρόλος και η σημασία των μελισσών στη φύση, καθώς συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην επικονίαση και στη διατήρηση των φυτών στον πλανήτη.
Η περιήγηση στον χώρο του μουσείου έδωσε την ευκαιρία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να παρατηρήσουν σε πραγματικό χρόνο τις μέλισσες, να έρθουν σε επαφή με τα στοιχεία μιας κυψέλης, να συζητήσουν και να προβληματιστούν για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας των μελισσών αλλά και για θέματα που αφορούν στην προστασία τους.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σοφία Κούσουλα και τον κ. Αντώνη Δημακόπουλο για την εξαιρετική φιλοξενία και ξενάγηση που μας πρόσφεραν!!
Η Διευθύντρια
Η Διευθύντρια
Δαμασκηνή Μπόγρη
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

















.webp)