V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2025

Απάντηση Σταμενίτη σε Ανδριανό για την αποζημίωση των παραγωγών της Αργολίδας από τον παγετό της 20ης Μαρτίου

Βουλευτής Αργολίδας
Στην υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 4133/21-3-2025 Ερώτησηπου είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών για αποζημίωση των παραγωγών της Αργολίδας που επλήγησαν από τον παγετό της 20ης Μαρτίου 2025, απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης.

Στο κείμενο της απάντησης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ, για τον παγετό Μαρτίου 2025 στις Π.Ε. Αργολίδας τα κλιμάκια του Οργανισμού κινητοποιήθηκαν άμεσα, διενεργήθηκαν οιπροβλεπόμενες επισημάνσεις από τους γεωτεχνικούς, έγιναν 42 αναγγελίες και υποβλήθηκανδηλώσεις ζημιάς.

Οι προκληθείσες ζημιές θα αποζημιωθούν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, κατά τηνοποία με το πέρας των εκτιμήσεων θα ανακοινωθούν τα πορίσματα και εν συνεχεία θακαταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς, στο 100% της υπολογισθείσας βάσει πορίσματος αποζημίωσης.

Η κινητοποίηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των μηχανισμών του ήταν άμεση. Τηναμέσως επομένη του παγετού ημέρα συγκλήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, με σκοπό την αποτύπωση της πρώτηςεικόνας της ζημιάς. Στην εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκε η πρόσληψη εποχικού προσωπικούστον ΕΛΓΑ, επιπλέον του μονίμου, 170 ατόμων συνολικά, με σκοπό την επίσπευση της εκτιμητικήςδιαδικασίας. Εξ αυτών τα 20 αναλογούν στο αρμόδιο για την αναφερόμενη Περιφερειακή ΕνότηταΥποκατάστημα.

Σημειώνεται δε ότι στην κατεύθυνση κάλυψης των αυξημένων αναγκών των τελευταίων ετών καιεπίσπευσης των διαδικασιών, για πρώτη φορά αποφασίστηκε η στελέχωση του Οργανισμού με120 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για 1 συν 1 έτος αλλά και η πλήρης ψηφιοποίηση τωνδιαδικασιών του».
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ