ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2025

Μαθητές του Γυμνασίου Ν. Κίου γίνονται ενεργοί πολίτες σε θέματα Ατόμων με Αναπηρία και στον Εθελοντισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:48:00 π.μ. | | |
Σχολείο
Στο μάθημα του Eργαστηρίου Δεξιοτήτων στην ενότητα «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» και στο πλαίσιο της δράσης του Ενεργού Πολίτη οι μαθητές του Α2 τμήματος, ύστερα από συζήτηση με την Ε. Κατσίγιαννη, καθηγήτρια Πληροφορικής που διδάσκει το μάθημα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη Διαφορετικότητα και τα άτομα με αναπηρία.
 Δημιούργησαν, στο μάθημα της Πληροφορικής, προγράμματα στο scratch για την πρόσβαση των ατόμων με αμαξίδιο, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια αλλά και στους άλλους χώρους. 
Έγραψαν στίχους για τη Διαφορετικότητα και την αποδοχή και τους μελοποίησαν με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης. 
Ζωγράφισαν και έφτιαξαν χειροποίητες κάρτες με το μήνυμα: «Μαζί μιλάμε Μαζί πετάμε, ό,τι μας κάνει ξεχωριστούς το αγαπάμε, Δώσε μου το χέρι να σ’ αγαπήσω, χέρι με χέρι να προχωράμε και τον κόσμο να ομορφαίνουμε όπου πάμε»

Οι μαθητές του Β1 τμήματος, στο ίδιο πλαίσιο,στην ενότητα «Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη» ασχολήθηκαν με τον Εθελοντισμό. Αφού δημιούργησαν παρουσιάσεις στο μάθημα της Πληροφορικής, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, για τη διευκρίνιση της έννοιας και το είδος των δράσεων που θα μπορούσαν να ασχοληθούν, αποφασίστηκε να γίνει μια εθελοντική δράση για παιδιά με αναπηρία.
Έτσι, μετά από επικοινωνία με το ΕΕΕΕΚ Αργολίδας και τον Διευθυντή κ. Ταραντίλητην Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές του Α2 και του Β1 με συνοδούς την κ. Κονταράτου, κ. Κατσίγιαννη, κ. Κλειάσσιου. Τα παιδιά του Β1 έφτιαξαν αφίσα και ετοίμασαν πακέτα με δώρα για τους 25 μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Τα πακέτα περιείχαν από: ένα μάφιν, ένα τσουρεκάκι, ένα δώρο και μια από τις χειροποίητες κάρτες των παιδιών του Α2.
Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ μετά την ζεστή υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου χώρισαν τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Κίου σε ομάδες που μαζί με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ μαγείρεψαν, ζωγράφισαν, γυμνάστηκαν αλλά και φύτεψαν λουλούδια τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που μάζεψαν οι μαθητές με δική τους πρωτοβουλία, για να ομορφύνουν τον κήπο του ΕΕΕΕΚ.
Στο διάλειμμα τα παιδιά του Β1 μαζί με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ χόρεψαν, υπό τους ήχους του κλαρίνου μαθητή του Β1,τραγούδια που είχαν προετοιμάσει γι’ αυτό τον σκοπό.

Εν συνεχεία, οι μαθητές του σχολείου μας έπαιξαν παιχνίδια εμπιστοσύνης με την καθοδήγηση των καθηγητών του ΕΕΕΕΚ.
Επίσης, μας δώρισαν από ένα σακουλάκι με αποξηραμένο πορτοκάλι από την «επιχείρηση» που είχαν στήσει και βραβεύτηκαν σε επίπεδο Πανελλαδικό.

Την εκπαιδευτική μας επίσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής ΔΔΕ Αργολίδας κ. Πολύδωρος καθώς και ο Α. Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ξιξής. Ο κ. Πολύδωρος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας ενός «συμβατικού» Σχολείου με ένα Ειδικό Σχολείο γιατί θεωρεί, ότι μέσω αυτής της σύμπραξης σχολείων, προωθείται στους μαθητές η αποδοχή της Διαφορετικότητας και η αρμονική συνύπαρξη με τα άτομα με αναπηρία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ