V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Άργος: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου " Bugonia" κάνει πρεμιέρα στο CINE VALIA

Κινηματογραφική ταινία
Απολαυστικό sci-fi θρίλερ, με πικρό πολιτικό σχόλιο. Εμβριθής σάτιρα θεσμών και ιδεολογιών, με στιγμές γελοίας b-movie σπλατεριάς. Κατάμαυρη κωμωδία, με επίγευση απελπισίας για τα σοβαρότερα της ζωής. Ο Λάνθιμος αποδεικνύει ξανά την ιδιοφυΐα του.

Ο Τέντι είναι ένας μοναχικός 40άρης μελισσοκόμος. Αφρόντιστος, με λερωμένα ρούχα, μακριά μαλλιά και νύχια, μένει με τον αφελή, απονήρευτο ξάδελφό του στο αχούρι πατρικό σπίτι κάπου στην επαρχιακή, προαστιακή ερημιά. Η μητέρα του είναι χρόνια σε κώμα, μετά από την χορήγηση ενός πειραματικού φαρμάκου που υποσχόταν να την βοηθήσει στην απεξάρτηση της από τα οπιούχα παυσίπονα, αλλά τελικά την άφησε φυτό. Η τοξική αυτή αγωγή ήταν προϊόν της Auxolith Corp., μίας φαρμακευτικής εταιρίας που επίσης παράγει τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τις μέλισσες. Κι όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στο οικοσύστημα, στον πλανήτη, στις ζωές μας αν πεθάνουν οι μέλισσες.

Η Εμα Στόουν είναι, για ακόμα μία φορά εξαιρετική - έτσι όπως βουτά με κοφτερό εγκεφαλικό κυνισμό, αδιαπέραστη ψυχρότητα αλλά και μελετημένη εγκράτεια στο ρόλο της απόκοσμης, άκαρδης μάνατζερ. Όμως είναι ο Τζέσι Πλέμονς που δίνει ένα πραγματικό ρεσιτάλ, μία μανιώδη και μεγαλειώδη ερμηνεία. Ακροβατώντας ανάμεσα στην τρέλα και την ευαισθησία, την φωτεινή ιδεολογία και τον σκοτεινό παραλογισμό, ο Πλέμονς απογειώνει τη σκέψη και το συναίσθημα με το ίδιο βλέμμα, το ίδιο απελπισμένο λαχάνιασμα. Δίνει ανθρωπιά εκεί που την έχουμε χάσει.

Ναι, ο Λάνθιμος διασκεδάζει με τα κινηματογραφικά του εργαλεία, όμως μάς χρειάζεται συγκεντρωμένους γιατί έχει κάτι να πει. Οχι ως δυστοπική μελλοντολογική παραβολή. Αλλά για το σήμερα, για το τώρα. Η ανθρωπότητα απέτυχε και θα καταστραφεί. Πόσο κρίμα. Τι σπατάλη ταλέντου, ευφυΐας, ζωής.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γουίλ Τρέισι
Φωτογραφία: Ρόμπι Ράιαν
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Μουσική: Τζέρσκιν Φέντριξ
Πρωταγωνιστούν: Eμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς. Aινταν Ντέλμπις, Σταύρος Χαλκιάς, Αλίσια Σιλβερστόουν
Διάρκεια: 118 λεπτά




Κινηματογράφος CINE VALIA ARGOS

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

Ώρα προβολής 21:30
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ