Η απόφαση των Δήμων της Αργολίδας από χθες το απόγευμα για κλείσιμο των σχολείων, σήμερα Παρασκευή, χωρίς καμία μέριμνα, αφήνει τους εργαζόμενους - γονείς απροστάτευτους.
Το γεγονός ότι εκατοντάδες μαθητές από το προνήπιο μέχρι τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι, κάτι που απαιτεί επίβλεψη γονέα, δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων, γύρω από το ζήτημα της διευθέτησης της άδειας τους.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να προβεί σε άμεση ρύθμιση του θέματος, για οποιαδήποτε τέτοια συνθήκη, με ισχύ από Παρασκευή 5/12. Σε κάθε περίπτωση, όπου τα σχολεία κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης ή των Δήμων, ο εργαζόμενος γονέας, ανεξαρτήτως σχέσης και χρόνου εργασίας να δικαιούται επιπλέον της κανονικής, άδεια με αποδοχές, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
Όταν Περιφέρειες και Δήμοι σε όλη τη χώρα κλείνουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, αυτό δεν είναι «έκτακτο φαινόμενο». Είναι το μόνιμο αποτέλεσμα της έλλειψης υποδομών, της εγκατάλειψης σχολικών κτιρίων, των ελλείψεων σε μέσα πολιτικής προστασίας. Δεν γίνεται η επιλεκτική ανεπάρκεια και ανικανότητα του εχθρικού για το λαό κράτους να μετατρέπεται κάθε φορά σε πρόβλημα των εργαζομένων.
Είναι απαράδεκτο σε κάθε τέτοια περίπτωση να πετιέται στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους το μπαλάκι, να ανταπεξέλθουν όπως και αν μπορούν, με την ατομική τους ευθύνη!Να παρθεί τώρα μέτρο που να λύνει το πρόβλημα, με άμεση ισχύ, από Παρασκευή 5/12 και να ισχύει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
e-mail: idypal.argolidas@gmail.com




.jpg)




.webp)