Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναδέλφους, των εργατριών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στην μπισκοτοβιομηχανία της ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις τρομερές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την υποστελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και άρα την ανυπαρξία ελέγχων. Και όλα αυτά υπάρχουν γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας θεωρούνται κόστος για την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος, την ίδια στιγμή που ο κλάδος σπάει το ένα μετά το άλλο τα κοντέρ της κερδοφορίας και παράλληλα στηρίζεται με κρατικές επιχορηγήσεις.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες του κράτους και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με τους αντεργατικούς νόμους τους και τις πολιτικές τους μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.
Το συνδικάτο μας επανειλημμένα έχει καταγγέλλει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς,και έχουν ως αποτέλεσμα θανατηφόρα ατυχήματα, που έρχονται να συμπληρώσουν την μαύρη λίστα με τους νεκρούς της τάξης μας. Ένας νεκρός εργάτης κάθε τρεις μέρες.
Οι ζωές μας δεν είναι κόστος
Τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μην θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους στο βωμό του κέρδους. Να μπει τέρμα στο μακελειό, να γυρίζουμε ζωντανοί και υγιείς στα σπίτια μας στις οικογένειες μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου οργανωμένα και αποφασιστικά να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργιακή απάντηση την Τρίτη 3 Φλεβάρη που αποφάσισε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας ΣΕΠΕ Αργολίδας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Ναύπλιο) στις 11πμ.
Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!















