V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Grocery Nafplio

Σελίδες

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Μη πόσιμο το νερό λόγω αυξημένης θολότητας στις πηγές της Λέρνης

ΔΕΥΑ Ναυπλίου
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι λόγω των συχνών και έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών έχει παρατηρηθεί αύξηση στις παραμέτρους θολότητας και χρώματος του νερού ύδρευσης που προέρχεται από τις πηγές της Λέρνης.


Κατόπιν δειγματοληψιών και αναλύσεων από τη ΔΕΥΑΝ στις 17/02/2026, οι τιμές των παραπάνω παραμέτρων βρίσκονται ελαφρώς υψηλότερα από τις συνήθεις μετρούμενες στο δίκτυο (δεν υπάρχουν ανώτατα επιτρεπτά όρια για τις συγκεκριμένες παραμέτρους σύμφωνα με τη νομοθεσία παρά μόνο η «μη αξιόλογη μεταβολή και η αποδοχή από τον καταναλωτή»)

Για τους ανωτέρω λόγους, και για τις περιοχές που υδρεύονται από τις πηγές της Λέρνης (όλος ο Καλλικρατικός Δήμος Ναυπλιέων εκτός των Τ.Κ. Μιδέας, Ιρίων, Καρνεζαίικων και Κάντιας), συνιστάται η μη πόση του νερού μέχρι εξομάλυνσης του φαινομένου και νεότερης ενημέρωσης από την υπηρεσία, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακές χρήσεις, όπως πλύσιμο, καθαριότητα κ.λ.π.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μόλις υπάρξουν νέα αποτελέσματα μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ