ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2026

"Στρατηγικές διαχείρισης του άγχους των μαθητών στις εξετάσεις" για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 1ο ΓΕΛ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | | |
Ιωάννα Παπαδοπούλου
Την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2026 η Ψυχίατρος της Επιστημονικής Μονάδας του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, Παπαδοπούλου Ιωάννα, κατάφερε να δημιουργήσει έναν χρήσιμο χάρτη -οδηγό διαχείρισης άγχους για τους μαθητές, που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το άγχος όταν είναι δημιουργικό και ενεργοποιεί τον δυναμισμό του παιδιού δε μας ανησυχεί. Τί γίνεται όμως όταν η αγωνία και το άγχος έχει αρνητικά αποτελέσματα και μειώνει τις ικανότητες του παιδιού αυτήν την απαιτητική περίοδο;

Γιατί το άγχος δεν μπορούμε να το εξαφανίσουμε, είναι πολύ φυσιολογικό. Εάν όμως νιώθουμε ότι υπερβαίνει τα αποθέματα μας , υπάρχουν ειδικοί για να μας βοηθήσουν να το διαχειριστούμε.
Έρευνες στη νευροεπιστήμη και την εκπαιδευτική ψυχολογία δείχνουν ότι η επιτυχία οφείλεται λιγότερο στο φυσικό ταλέντο και περισσότερο στη συνεχή προσπάθεια, αφού η συστηματική εξάσκηση ενισχύει τον εγκέφαλο, καλλιεργεί δεξιότητες και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Όπως χαρακτηριστικά συνόψισε ο Αϊνστάιν: «Δεν είναι ότι είμαι ιδιαίτερα ευφυής· απλώς επιμένω περισσότερο στα προβλήματα».

Ευχαριστούμε θερμά την Ψυχίατρο κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου για την ουσιαστική συμβολή της στην αποτελεσματικότητα του βιωματικού σεμιναρίου για την αντιμετώπιση του σχολικού άγχους και των εξετάσεων

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Λένα Παπαθανασίου Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ