V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 28 Απριλίου 2026

Άργος: Πεζοπορία στην Αγιά Ανάληψη από τη ομάδα "HERACLES GAIA"

Άργος
Εκκίνηση την Κυριακή 3 Μαϊου στις 10:45 με τα οχήματα μας από το καφέ "Ρολόι", για τα ερείπια της γέφυρας του Αδριάνειου Υδραγωγείου, χτισμένο στο ποταμό Ξεριά από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αδριανό, που με το επιβλητικό αυτό έργο, έφερνε νερό στο Πολυδίψιο Άργος, από 30χλμ μακριά!

Το υδραγωγείο ξεκινούσε από το χωριό Κεφαλόβρυσο, και πέρναγε από τα χωριά Δούκα, Τζιρίστρα, Στέρνα, Σχοινοχώρι, Σταθεικα και κατέληγε στο Νυμφαίο του Άργους.

Δυστυχώς αυτό το θαυμάσιο σύστημα Υδροδότησης έχει αφεθεί στη μοίρα του, χωρίς καν μία πινακίδα να αναφέρει το μνημείο αυτό του Αδριανού!

Συνέχεια για τον χωματόδρομο που θα μας ανεβάσει στο σπηλαιώδης εκκλησάκι της Αγίας Ανάληψης. Η διαδρομή διασχίζει ανθισμένες πορτοκαλιές, βερικοκιές και ενα χαλί από αγριολούλουδα, θεόρατη ρίγανη, και κόκκινες παπαρούνες να στολίζουν την πορεία μας.

Άφιξη στο κάθετο κοκκινόβραχο που στο εσωτερικό του μονάζει το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Ανάληψης, με τη μοναδική Θέα στη περιοχή και στο κάστρο της Λάρισας του Άργους.

Μια καινούργια διαδρομή στη περιοχή μας, με όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο και μοναδικά πολιτισμική στοιχεία που η ομάδα μας προσπαθεί να αναδείξει.

Μήκος Διαδρομής: 7χλμ.

Ώρες πορείας: 3.

Χαμηλότερο σημείο (Υδραγωγείο): 95μ.

Ψηλότερο Σημείο (Αγία ανάληψη):330μ.

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας/ αθλητικά - σακίδιο - νερό - κολατσιό - καπέλο.

Σημείο συνάντησης: 10:45 Καφέ Ρολόι στην έξοδο του Άργους.

Πληροφορίες: Συνοδός βουνού Ηρακλής: 6946682054.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ