Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συμμετείχε σε συναντήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε επαφές με την τοπική κοινωνία και παραγωγικούς φορείς στα Φάρσαλα και στον Τύρναβο.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις και τις εκκρεμότητες στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της αντιπλημμυρικής θωράκισης, της διαχείρισης των υδατικών πόρων, της υγείας και της τοπικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αποκατάσταση των συνεπειών του «Daniel», στην άρδευση, στην αγροτική παραγωγή και στις σοβαρές επιπτώσεις της ευλογιάς στην κτηνοτροφία, καθώς και στην ανάγκη ανασύστασης του ζωικού κεφαλαίου.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ανδρέας Πουλάς αναγνώρισε την προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης, με σταθερή χρηματοδότηση, συντονισμό και έγκαιρη υλοποίηση έργων, καθώς και έμπρακτη στήριξη της αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Πουλάς βρέθηκε στα Φάρσαλα, όπου συμμετείχε σε ανοικτή ενημέρωση και συζήτηση με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Η συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία άμεσης επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία για τις ανάγκες της περιοχής και τις πολιτικές προτεραιότητες που συνδέονται με την αποκατάσταση, την ασφάλεια και την παραγωγική προοπτική της Θεσσαλίας.
Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε τον ΑΣΕΠΟΠ και το Οινοποιείο Τυρνάβου. Οι επισκέψεις σε δύο σημαντικούς συνεταιριστικούς φορείς της περιοχής ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής οργάνωσης των παραγωγών, της μεταποίησης και της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας.





.webp)





.webp)










