ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

NEKTAR

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026

Νανολαγοκέφαλος: Το άκρως τοξικό ψάρι που εντοπίστηκε και στην Καραθώνα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. | | |
Νανολαγοκέφαλος
Οι τοξικοί νανολαγοκέφαλοι έχουν κάνει εδώ και καιρό την εμφάνιση τους και στην παραλία Καραθώνας, στο Ναύπλιο. 

Τα ψάρια αυτά έχουν εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια. Ο νανολαγόκεφαλος (Lagocephalus sceleratus) είναι ένα ψάρι που προέρχεται από τον Ινδικό και τον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και εισήλθε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ. 
Η παρουσία του στην περιοχή μας συνδέεται με το φαινόμενο της λεγόμενης λεσεψιανής μετανάστευσης, δηλαδή της εισόδου ειδών από την Ερυθρά Θάλασσα στη Μεσόγειο. 

 Η χαρακτηριστική του εμφάνιση, με το επίμηκες σώμα και τις σκούρες κηλίδες στην πλάτη, τον κάνει εύκολα αναγνωρίσιμο. 
Ο νανολαγόκεφαλος περιέχει ισχυρή τοξίνη, την τετροδοτοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση. Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να καταναλώνεται, ενώ σε περίπτωση αλιείας του απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
👁 — προβολές
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ