V.STAMATIS
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Παράταση ως 30 Σεπτεμβρίου για την καταβολή της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς ΕΛΓΑ

χρήματα
Με απόφαση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς για το έτος 2021 , από την 30η Ιουνίου 2022 στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο ΕΛΓΑ αυτή την απόφαση κατανοώντας τις αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο οι αγρότες της χώρας.

Παράλληλα στις 24  Ιουνίου, ο ΕΛΓΑ προχωρά στην πίστωση της προκαταβολής αποζημιώσεων με 150 ευρώ το στρέμμα από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 στην Π.Ε. Λακωνίας, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης είχε περιέλθει σε γνώση του τοπικού βουλευτή Θανάση Δαβάκη στα πλαίσια συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Η καταβολή αφορά παραγωγούς εσπεριδοειδών της ΠE Λακωνίας οι οποίοι σύμφωνα τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικού Κεφαλαίου, υπέδειξαν το ζημιωθέν φυτικό τους κεφάλαιο και προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Υπενθυμίζεται ότι το καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί σε έως 60% της εκτιμημένης ζημιάς που προκλήθηκε σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022) σύμφωνα με τροπολογία που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στις 10 Μαϊου και ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Η σχετική επίσημη ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ διαθέσιμη εδώ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΠΑΚΑΛΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ