ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Ο καιρός: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ από το Μ. Σάββατο ως και την Τρίτη του Πάσχα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. | |
Παπαρούνες
Βροχές, πιθανώς καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές στα Ανατολικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει το Μεγάλο Σάββατο ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά. Τα φαινόμενα θα περιορισθούν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.


Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:
 
Το Μεγάλο Σάββατο

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Aυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ:
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Οι
άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θανκυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ:
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα


Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τρίτη
αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ